Pirelli solicită schimbări majore în formatul curselor şi promovarea piloţilor

de Daniel Popescu
Luni, 06.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli consideră că Formula 1 are nevoie de o schimbare a formatului curselor şi că piloţii ar trebui ridicaţi la rangul de regi pentru a genera o atracţie mai mare în rândul fanilor.

O sesiune de calificări vineri noaptea era o ideea bună. Şi poate o cursă sprint sâmbăta, un produs suplimentar.

Paul Hembery
Director motorsport Pirelli
Formula 1 traversează o perioadă dificilă în care numărul fanilor prezenţi în tribune şi în faţa micilor ecrane este în scădere, iar Pirelli sugerează că prelungirea contractului pentru furnizarea pneurilor scadent în 2016 va depinde în bună măsură de schimbările care vor avea aloc.

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian, directorul de motorsport Paul Hembery are câteva propuneri inedite prin care interesul fanilor pentru sport să fie mai mare.

"Schimbarea este necesară. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce se va întâmpla în 2017, când ne vom uita la un nou contract. Am vrea să vedem care este planul. O sesiune de calificări vineri noaptea era o ideea bună, pentru că poţi câştiga ceva, iar promoterii ar avea ceva de vânzare. Şi poate o cursă sprint sâmbăta, un produs suplimentar, pentru ca fanii să vadă rezultate şi podiumuri şi sâmbăta", a declarat britanicul.

În plus, Hembery este de părere că piloţii trebuie să devină eroii Formulei 1 pentru a avea o atracţie semnificativ mai mare pentru fani.

"Aş vrea că piloţii să devină eroi.

Fanii vor eroi, o persoană legendară pe care să o urmărească. Când oamenii stau în bar şi îl văd pe Lewis Hamilton câştigând, se gândesc că alţi cinci piloţi ar fi făcut aceeaşi treabă într-un Mercedes. În NASCAR, pilotul este rege. Chiar şi cel de pe ultimul loc este un superstar plătit cu milioane de dolari", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (6)

  • ''Când oamenii stau în bar şi îl văd pe Lewis Hamilton câştigând, se gândesc că alţi cinci piloţi ar fi făcut aceeaşi treabă într-un Mercedes.''
    Asta cam asa este.....
    15 3
  • mobius
    Testele ilegale efectuate de Mercedes in 2013, in urma carora echipa a inceput sa creasca semnificativ, au fost facute si cu ajutorul Pirelli. De asemenea la musamalizarea scandalului, pe linga Mercedes si Pirelli a contribuit activ si FIA.
    7 2
  • Vasile
    Daca vrea ca polotii sa fie considerati eroi, hai sa le ingreunam sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca. Eu as sugera sa revina in calendar cirguitele lungi de 15 - 20 de km precum vechiul Nurburgring si vechiul Spa. Iar o cursa sa tina in jur de 4 sau chiar 5 ore. Da, stiu, unii vor spune ca au si altceva de facut in ziua aceea decat sa se uite la F1 o zi intreaga. Probabil ca asta ar fi atitudinea din prezent cu 19 curse in calendar dar daca am reduce numarul lor la 10 maximum pe sezon, atunci o cursa de F1 chiar ar deveni un eveniment aparte si nu doar o rubrica in lista cu lucrurile pe care le ai de facut duminica.
    In aceste conditii sa vedem cine poate lupta pentru victorii si cine abandoneaza la jumatatea cursei din cauza extenuarii.
    3 4
  • Păi ce eroi când ăștia se opresc sau intră SC la o ploaie mai serioasă? :))
    Formula 1 nici măcar nu e considerat un sport, a fost inventată ca o competiție a constructorilor de mașini.
    Comparația cu Nascarul e irelevantă. Americanii oricum sunt tâmpiți, în primul rând pt că se uită la porcăria aia, care n-are nimic de-a face cu cursele de mașini.

    Sper ca Pirelli să dispară cât mai repede din Formula 1. Au fost un dezastru.
    3 1
  • Nu de eroi sau regi are nevoie F1 ci de spectacol in curse. Egalizarea sanselor de a castiga, pentru orice echipa competitoare, regulamente realiste, mai multi furnizori de motoare si pneuri. Eu ca fan F1, in nici un caz nu-i consider eroi pe piloti. Pentru mine, eroi sunt cei care construiesc poduri si autostrazi, cei care trudesc pe campii pentru a avea noi painea de pe masa, cei care lucreaza in mine, cei care opereaza pe cord sau pe creier....si care toti, sunt platiti infinit mai prost decat "regii" acestia de carton din F1.
    0 3
  • Eroi erau pilotii din anii 50,60,70,80, aia oameni curajosi, care isi dadeau viata sa castige si nu se dadeau inlaturi de la nimic, nu fetitele astea care le este frica de ploaie, de baga safety carul. Eroi erau aia care se chinuiau aprox. 70 de ture sa conduca bestii de masini cu motare V12, V10,V8, ce sunau ca niste bestii, nu astia care castiga curse de vreo 50 de ture conducand masini care aproape se conduc singure si folosesc noile motoare echo-friendly V6, care... vaaai de capul lor suna ca niste aspiratoare infundate, pe niste circuite noi de tot rasul si circute clasice modificate care fac de ras toata istoria si gloria lor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru