Pirelli susţine că Mercedes nu a câştigat în Ungaria datorită noilor pneuri

de Daniel Popescu
Joi, 08.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că Mercedes a câştigat la Hungaroring pentru că a înţeles cum să gestioneze temperatura pneurilor, şi nu pentru că acestea au avut o structură nouă.

Esential 3 victorii a obtinut Mercedes in ultimele cinci curse
Mercedes a câştigat Marele Premiu al Ungariei de la sfârşitul lunii iulie în ciuda temperaturilor ridicate şi a problemelor anterioare cu supraîncălzirea acestora, iar presa internaţională a speculat că noile pneuri introduse de Pirelli au fost decisive pentru o asemenea performanţă.

Informaţia este însă negată de Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al producătorului italian, care afirmă că singura explicaţie este că echipa germană a identificat modalitatea prin care poate controla supraîncălzirea cauciucurilor.

Totul a depins de temperatura pneurilor, nu a avut nimic de-a face cu cauciucurile.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
"Are legătură cu ceva ce au făcut ei. Ne uitam la cursă şi ne aşteptam ca la un moment dat să aibă probleme, dar nu a fost aşa. A fost o surpriză pentru noi, pentru că a fost cald pentru toată lumea şi toată lumea a avut de suferit.
Totul a depins de temperatura pneurilor, nu a avut nimic de-a face cu cauciucurile. A fost vorba despre căldura care intră în pneuri. Poţi face ce vrei cu pneul, nu afectează căldura care intră"
, a declarat britanicul.

Totuşi, Hembery admite că era doar o problemă de timp până când inginerii Mercedes aveau să descopere modalitatea prin care să remedieze problemele cu pneuri.

"Este evident că au un ritm foarte bun şi imediat ce rezolvă toate problemele vor fi foarte competitivi. În Ungaria a funcţionat şi vom vedea cum vor decurge lucrurile la Spa. Dar vor fi consecvenţi în privinţa ritmului, atunci vor fi un rival major pentru ceilalţi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • si marmota invelea ciocolata ...

    intr-un alt comunicat spuneau ca structura pe Kevlar nu se incalzeste la fel de tare ca sel pe structura metalica ...

    so ... what's the truth???
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru