Pirelli va testa la Silverstone un concept de pneuri cu jante de 18"

de Daniel Popescu
Sambata, 05.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus va efectua miercuri pe circuitul de la Silverstone un test cu pneuri Pirelli de 18" cu scopul de a oferi un exemplu despre cum ar putea arăta cursele de Formula 1 în viitor.

Esential 18" vor avea pneurile pe care le va testa Lotus miercuri in sesiunea de la Silverstone
2017 este anul in care ar putea fi utilizate in Formula 1 pneurile de 18"
Pirelli va profita de sesiunea de teste care va avea loc pe circuitul de la Silverstone în perioada 8-9 iulie pentru a evalua un concept inedit: pneuri cu jante de 18".

Producătorul italian va furniza un concept de astfel de pneuri pe monopostul cu care Lotus va participa miercuri la sesiunea de teste. Obiectivul testului este un exerciţiu de design cu privire la modul în care ar putea arăta monoposturile de Formula 1 echipate cu astfel de pneuri, în timp ce performanţa efectivă a pneurilor va avea un rol limitat.

Cu alte cuvinte, Pirelli încearcă să convingă echipele de Formula 1 să adopte pneuri cu jante de 18" sau chiar mai mari în viitorul apropiat.

Credem că este în beneficiul tuturor să existe o legătură directă între pneurile de pe maşinile de stradă şi cele de competiţie.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Formula 1 analizează de mai mult timp oportunitatea de a trece la pneuri cu jante de 18", în locul actualelor cauciucuri de 13", întrucât acestea sunt mai relevante pentru industria maşinilor de serie.
De altfel, Michelin a intenţionat să revină în Formula 1 în sezonul 2014 numai dacă ar fi putut introduce pneuri de 18" începând din 2016, iar echipele analizează o astfel de schimbare în perspectiva sezonului 2017.

"Pneul de 13" nu mai este relevant pentru şoferii de zi cu zi, pentru că până şi pneurile de 18" sunt standard în ziua de azi, aşa că în anii care vin putem avea pneuri chiar şi mai mari în Formula 1. Pentru a sublina rolul Formulei 1 de banc de probe pentru viitoare soluţii, credem că este în beneficiul tuturor să existe o legătură directă între pneurile de pe maşinile de stradă şi cele de competiţie", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli susţine însă că nu va face presiuni pentru introducerea unor pneuri de 18" în Formula 1, dacă echipele nu vor fi de acord cu această schimbare majoră de regulament.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru