Pirelli va testa o nouă compoziţie pentru pneurile hard

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.06.2012
Pirelli va oferi echipelor o nouă compoziţie de pneuri hard în antrenamentele din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, însă nu intenţionează să le furnizeze şi pentru curse.

Pirelli intenţionează să le ofere echipelor şansa de a utiliza un pneu hard cu o compoziţie care să permită performanţe bune într-o gamă diversificată de temperaturi.

Decizia vine ca urmare a numeroaselor probleme înregistrate de ingineri, care nu au reuşit încă să identifice modul în care cauciucurile din acest sezon pot fi utilizate la performanţă maximă.

Noile pneuri de compoziţie hard vor fi evaluate de echipe în antrenamentele libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, însă şansele ca acestea să fie ulterior furnizate şi pentru curse sunt limitate.

Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, susţine că lupta pentru titlul mondial ar fi influenţată decisiv de producatorul italian dacă ar oferi aceste pneuri şi în curse.

"Având în vedere că până acum campionatul a fost foarte echilibrat, nu vrem să riscăm să oferim un avantaj pentru o anumită echipă. Vă imaginaţi că dacă dintr-o dată în curselele 10, 11 şi 12 o echipă începe să se desprindă vom fi criticaţi.

Vom testa pentru că vrem să înţelegem efectele şi impactul, dar nu este necesar să le aducem şi în curse. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că există o diferenţă majoră în privinţa modului în care echipele înţeleg pneurile în acest moment", a declarat britanicul.

Pirelli a schimbat compoziţia pneurilor şi în sezonul precedent, însă Hembery consideră că situaţia inedită din acest sezon, când şapte piloţi au câştigat primele şapte curse, nu mai permite o astfel de abordare.

"Vorbim cu tehnicienii, care încearcă să aibă succes şi să găsească soluţia pentru ca pneurile să funcţioneze la performanţă maximă cât mai mult timp. Cred că ar fi supăraţi dacă dintr-o dată ar fi un pic mai uşor, în special pentru cei care au muncit din greu pentru a înţelege cauciucurile", a adăugat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Sa le lase draq asa,ca astia nu au inteles cum functioneaza astea,si ei se gandesc sa schimbe compozitia sau tipul de pneu... :))))) !?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru