Pirelli vrea sa fie furnizor unic de pneuri in F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Pirelli a dezvaluit ca vrea sa fie unicul furnizor de pneuri in Formula 1 in cazul in care va reveni in competitie.

Pirelli a confirmat miercuri seara ca este interesata sa furnizeze pneuri in Formula 1 incepand din sezonul 2011, insa conditiile puse de producatorul italian sunt chiar mai restrictive decat cele ale rivalilor de la Michelin.

Principala dorinta a acestora este sa fie unicul producator de pneuri din competitie, prin prisma mentinerii costurilor la un nivel cat mai scazut.

“Nu am exclude un razboi al pneurilor in acest moment, dar in aceasta perioada nu cred ca exista apetit pentru cheltuirea unor sume mari de bani pentru a dezvolta cauciucuri mai rapide. Bineinteles ca la un moment dat aceasta va fi abordarea corecta, dar acum echipele sunt mai interesate sa reduca costurile”, a declarat Paul Hembury, directorul de motorsport al Pirelli.

Pe de alta parte, italienii au recunoscut ca s-au simtit atrasi de Formula 1 dupa ce echipele au acceptat fara ezitare o marire a jantelor pneurilor de la 13” la 18”.

“Nimic nu este inca sigur, dar analizam Formula 1 pentru ca intelegem ca exista posibilitatea unor pneuri cu jante de 18”, iar realitatea comerciala s-a schimbat comparativ cu mediul precedent.

Intotdeauna am ramas in contact cu FIA si relatia continua an dupa an. Am fost la curent cu situatia din Formula 1 si asta ne-a adus in aceasta ipostaza”, a adaugat oficialul companiei italiene.

Echipele spera sa rezolve situatia pneurilor pentru 2011 pana cel tarziu la Marele Premiu al Spaniei, insa oferta de ultim moment a celor de la Pirelli ar putea incurca planurile managerilor. Celelalte oferte provin de la Michelin, care doreste marirea jantelor la 18”, precum si de la Avon Tyres, care sunt sprijiniti din umbra de Bernie Ecclestone.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ....
    ar fii o tampenie daca ar fii un singur constructor de pneuri in f1. daca vor fii singuri nu vor mai dezvolta asa mult pneurile. cu toate ca va fii vorba despre costurile ridicate, dar formula 1 este formula 1. daca asa sta pb mai bine ar echipa cu pneuri simple de strada si gata, nu se vor mai cheltuii bani in plus.
    3 4
  • @ scuderia
    decat 2 tipuri de pneuri unul mai dezvoltat decat celalalt mai bine un singur fel.nu trebuie sa-ti faci probleme ca vor dezvolta suficient pneurile,sau vor reduce costurile folosind anvelope reesapate...mai stii..
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru