Presă: Kubica va concura în Campionatul European de Raliuri în sezonul 2013!

de Daniel Popescu
Joi, 13.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica va pilota un Ford Fiesta în sezonul următor al Campionatului European de Raliuri, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport.

Robert Kubica este foarte aproape să semneze un contract cu M-Sport pentru a concura în toate etapele din sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri.

Informaţia a fost dezvăluită în ediţia de joi a publicaţiei Autosport, însă Malcolm Wilson, şeful celor de la M-Sport, a negat că a semnat deja un contract cu pilotul polonez.

"Ne-ar plăcea foarte mult să lucrăm cu Kubica în viitor. Este un talent uriaş indiferent de maşina pe care o pilotează, dar viteza lui din ultimele raliuri reprezintă un indiciu că este foarte rapid în maşinile de raliu. În acest moment nu am nimic de spus în plus, vorbim despre asta şi asta este tot", a declarat el.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, informaţiile sunt confirmate de faptul că Ford a primit acordul FIA de a monta schimbătorul de viteze pe partea stângă, pentru a putea fi operat cu uşurinţă de Kubica.
Polonezul are încă probleme cu mobilitatea braţului drept după accidentul suferit în raliuri în luna februarie a anului trecut.

Sosirea lui Kubica în Campionatul European de Raliuri ar reprezenta un mare câştig de imagine pentru competiţie, mai ales că în calendar exista inclusiv în Raliu al Poloniei. La sfârşitul lunii august, Kubica a efectuat un test în secret cu un Ford Fiesta RS WRC, reuşind să-i impresioneze pe şefii constructorului american prin viteza sa.

Anterior, Citroen şi-a manifestat interesul de a-l folosi pe Kubica în unele raliuri de WRC, însă înţelegerea era condiţionată de aportul financiar al pilotului polonez.

Via Autosport Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru