Presă: Ma Qing Hua a semnat cu HRT şi va deveni primul pilot chinez din istoria F1

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa din China susţine că HRT a anunţat marţi la Shanghai că Ma Qing Hua a semnat un contract pentru 2013, urmând să devină primul chinez din Formula 1. HRT a negat însă informaţiile.

Postul chinezesc de televiziune Tencent a relatat că HRT a anunţat marţi după-amiază într-o conferinţă de presă la Shanghai că pilotul chinez Ma Qing Hua a semnat un contract pentru sezonul 2013.

Ma Qing Hua a testat recent monopostul echipei spaniole în cadrul primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marilor premii de la Monza, Singapore şi Abu Dhabi, fiind sprijinit financiar pentru a urca în cockpit.

David Mancebo, directorul de afaceri al HRT, a precizat în cadrul conferinţei că Ma va continua să facă parte din echipă, fără însă să precizeze care va fi rolul său. "Echipa noastră este una tânără care priveşte spre viitor. Fără niciun dubiu, vrem să contăm pe Ma şi în viitor, la fel cum am făcut şi în acest an", a explicat el.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, HRT a negat informaţia şi susţine că linia de piloţi pentru sezonul 2013 nu a fost menţionată în niciun fel.
"Conferinţa de presa nu a avut acest subiect. Autorităţile chineze i-au mulţumit lui Ma pentru ceea ce a obţinut în acest sezon (n.r - ca pilot HRT în Formula 1). Asta a fost tot", a declarat un purtător de cuvânt al echipei pentru publicaţia GPUpdate.

În cazul în care speculaţiile se vor confirma, Ma Qing Hua va deveni primul pilot chinez din istorie care concurează în Formula 1. Cel mai probabil, el ar urma să-l înlocuiască pe Narain Karthikeyan şi să facă pereche cu Pedro de la Rosa.

Via GMM, GPUpdate

Comentarii (2)

  • Stirea a fost desmintita oficial :)...
    1 0
  • Acest lucru este deja specificat in stire: "Cu toate acestea, HRT a negat informaţia şi susţine că linia de piloţi pentru sezonul 2013 nu a fost menţionată în niciun fel"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru