Presă: Petrov trebuie să plătească clauza de reziliere a lui Trulli

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.01.2012
Vitaly Petrov trebuie să achite taxa de reziliere a contractului lui Jarno Trulli dacă vrea să concureze pentru Caterham în sezonul 2012, potrivit presei franceze.

Publicaţia franceză Sportune a publicat informaţii inedite despre aspectele financiare ale posiblului schimb de locuri între Jarno Trulli şi Vitaly Petrov la Caterham.

Negocierile lui Petrov cu Caterham sunt îngreunate de faptul că italianul are deja contract pentru sezonul 2012, iar rezilierea prematură din partea echipei ar echivala cu plata unei despăgubiri cuprinse între 3-6 milioane de euro.

Sursa citată susţine că una dintre condiţiile impuse de Caterham este ca Petrov să plătească din propriul buzunar clauza de reziliere a lui Trulli şi să vină cu bani prin intermediul sponsorilor. În prezent, rusul dispune de un buget estimat la 12 milioane de euro, provenit în mod egal de la compania petrolieră Lukoil şi constructorul auto AutoVAZ, care deţine brandul Lada.

Caterham este interesată de o astfel de înţelegere întrucât ar scăpa de plata salariului lui Trulli, estimat la 3 milioane de euro anual plus un bonus de 100.000 de euro pentru fiecare punct câştigat, în favoarea unui aport financiar de 6-8 milioane de euro din partea lui Petrov.

Rusul a declarat în această săptămână că nu poate comenta în niciun fel speculaţiile care îl dau ca sigur la Caterham, însă speră să facă un anunţ oficial pe parcursul săptămânii viitoare.

Via | Sportune

Comentarii (1)

  • sponsor
    inteleg ca de cate ori alimentez la lukoil contribui si eu foarte foarte putin la cariera lui petrov.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru