Presă: Pirelli va susţine că explozia pneului lui Vettel a avut drept cauză resturi de componente

de Daniel Popescu
Marti, 01.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va susţine că explozia pneului lui Sebastian Vettel din Marele Premiu al Belgiei a fost provocată de resturi de componente şi alte materiale prezente pe circuit, potrivit presei italiene.

Pirelli va susţine că expolozia pneului a fost provocată de resturi de componente sale alte materiale prezente pe circuit care au tăiat cauciucul.

Autosprint
Publicatie italiana
Pirelli a anunţat luni seară că a finalizat investigaţia cu privire la explozia pneului dreapta-spate al monopostului lui Sebastian Vettel în Marele Premiu al Belgiei, însă a amânat dezvăluirea acestora până la startul Marelui Premiu al Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Publicaţia italiană Autosprint susţine însă că a intrat în posesia unor informaţii cu privire la rezultatele analizei efectuate de producător. Potrivit acestora, Pirelli va susţine că expolozia pneului a fost provocată de resturi de componente sale alte materiale prezente pe circuit care au tăiat cauciucul.

Concluziile sunt susţinute de numărul mare de accidente în cursele de GP2 şi GP3 premergătoare cursei şi de lungimea de 7 kilometri a circuitului.

Autosprint
Publicatie italiana
Pentru a ajunge la această concluzie, Pirelli a analizat toate pneurile folosite de echipe în Marele Premiu al Belgiei şi a observat că nu mai puţin de 60 de cauciucuri aveau urme de tăieturi care ar fi putut proveni de la componente din fibră de carbon sau alte materiale depuse pe suprafaţa circuitului.
Spre comparaţie, în primele 10 curse doar 40 de cauciucuri au fost identificate cu astfel de probleme, adică o medie de numai patru pneuri pe cursă.

Concluziile celor de la Pirelli sunt susţinute de numărul mare de accidente care au avut loc în cursele de GP2 şi GP3 premergătoare cursei, dar şi de lungimea de 7 kilometri a circuitului, care a îngreunat curăţarea acestuia la timp pentru cursa de Formula 1.

În plus, Nico Rosberg a suferit de asemenea o explozie de pneu în antrenamentele libere de vineri, care a fost deja atribuită unor componente externe.

Via Autosprint

Comentarii (5)

  • Ok, in conditiile astea atunci de ce nu este sanctionat atat proprietarul circuitului cat si organizatorul competitiei, intrucat au permis sa se desfasoare competitii fara a se asigura conditii de securitate pentru piloti, prin lipsa curateniei pe pista?
    12 3
  • explicatia cea mai usoara ...

    nu stim ce s-a intmaplat, deci ceva din exterior l-a taiat

    pacat ca nu asa s-a produs explozia

    pneul a inceput sa se exfolieze din interior spre exterior
    este filmat!!!!!

    cei care cunoasteti limba maghiara, citit acest articol
    analizeaza situatia din toate latrile posibile

    pneul a explodat din cauza unei defectiuni la carcasa pneului, adica avea defect de fabricatie !!!
    acesta Pirelli nu va recunoaste in veci ... asta e

    http://www.gphirek.hu/f1/20150827-f1-meg-nagyobbat-is-robbanhat-vettel-gumija-spai-gorbe-tukor.html
    11 2
  • Ai dreptate in ce spui,dar tot timpul vor fi hateri care vor spune ca Ferrari/Vettel au/a gresit,Dar Pirelli a spus inainte de cursa ca mediile pot duce 40 de tururi si Vettel a facut de abia 27.Deci....
    10 2
  • @soxy - Eu as zice sa revezi momentul exploziei! Spui aberatii! Cum adica pneul s-a exfoliat din interir spre exterior? Daca te uiti atent la momentul explozei poti vedea ca anvelopa incepe sa arunce bucati de cauciuc dupa care acesta incepe sa se dezintegreze.
    5 4
  • @sa

    am gresit ... scuze
    de pe mijoc a inceput sa se exfolieze dupa care s-a rupt in bucati

    Gary Anderson zicea ca se exfoliaza dinspre exterior, dar nu a vazut bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru