Presă: Pneurile Pirelli pentru 2014 sunt mai lente şi vor duce la creşterea timpilor pe tur

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pneurile pentru sezonul 2014 evaluate de Pirelli în Bahrain sunt mai lente decât cele furnizate în acest an, lucru care va avea ca efect o creştere a timpului pe tur, potrivit presei italiene.

Esential 0.5 secunde ar putea fi diferenta de timp dintre pneurile de anul viitor si cele din 2013
Red Bull, Mercedes, Ferrari şi Toro Rosso efectuează în această săptămână o sesiune de teste pe circuitul din Bahrain, în cadrul căreia evaluează noile cauciucuri pentru anul viitor.

Testele au un caracter privat, iar echipele au refuzat să prezinte timpii obţinuţi de piloţi, însă publicaţia italiană Autosprint susţine că a aflat câteva detalii inedite despre comportamentul cauciucurilor. Potrivit sursei citate, noile pneuri sunt mai lente şi vor duce astfel la creşterea timpului pe turul de circuit.

"Indicaţia generală este că pneurile sunt mai lente. Chiar şi cu monoposturile din 2013, se anticipează că timpii vor creşte, întrucât furnizorul de pneuri are o abordare mult mai prudentă", precizează Autosprint.

Anterior, Gary Anderson, analistul tehnic al postului de televiziune BBC, a afirmat că noile pneuri vor fi cu aproximativ 0.5 secunde pe tur mai lente.

În plus, viteza medie va fi în scădere şi din cauza noului regulament aerodinamic şi a creşterii masei minime a monoposturilor de la 642 la 690 de kilograme. Astfel, la începutul anului viitor, se estimează că monoposturile vor fi cu până la patru secunde pe tur mai lente decât cele din sezonul recent încheiat.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru