Presă: Un miliardar canadian, interesat să cumpere Sauber

de Daniel Popescu
Luni, 08.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Miliardarul canadian Lawrence Stroll intenţionează să cumpere echipa Sauber, potrivit presei internaţionale. Oficialii echipei elveţiene au refuzat să comenteze speculaţiile.

Esential 2.3 miliarde de dolari este averea estimata a canadianului Lawrence Stroll
10 este locul ocupat de Sauber in clasamentul constructorilor
puncte au obtinut Sauber si Caterham in sezonul 2014
Sauber traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar după eşecul unui parteneriat cu trei companii din Rusia, însă ar putea fi salvată de miliardarul canadian Lawrence Stroll.

Potrivit publicaţiei Motorsport, Stroll negociază achiziţionarea echipei deţinută în prezent de fondatorul Peter Sauber şi şefa Monisha Kaltenborn.

Canadianul are o avere estimată la 2.3 miliarde de dolari de către publicaţia Forbes şi deţine circuitul Mont-Tremblant din Canada, un dealer de maşini Ferrari în Quebec şi o colecţie impresionantă de maşini, printre care se numără şi Ferrari P4 şi Ferrari 275 GTB/4.

Anterior, Stroll a negociat cu Bernie Ecclestone achiziţionarea unui pachet de acţiuni în Formula 1, însă în cele din urmă discuţiile nu s-au concretizat.

Peter Sauber şi Kaltenborn au refuzat să comenteze informaţiile când au fost contactaţi de publicaţia elveţiană 20minutes.

"Nu comentăm", au precizat aceştia pentru sursa citată.

Nu comentăm.

Peter Sauber
Fondator Sauber
Problemele financiare au condus şi la un sezon modest pe circuit pentru Sauber, care nu a obţinut niciun punct în primele 13 curse ale anului. Echipa ocupă locul 10 în clasamentul constructorilor şi, în acest ritm, anul viitor va primi cea mai mică suma pentru drepturile TV, astfel că în absenţa unui cumpărător perspectivele de viitor nu sunt pozitive.

Cealaltă echipă care nu a obţinut niciun punct în sezonul 2014, Caterham, a anunţat o schimbare în conducere: şeful Christijan Albers a demisionat din funcţie cu efect imediat din cauza unor motive personale şi a fost înlocuit de Manfredi Ravetto, care anterior a ocupat postul de şef-adjunct.

Via Motorsport, GMM, Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru