PREVIEW F1 2011: Statistica fiabilităţii din sesiunile de teste

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.03.2011
Automarket vă prezintă clasamentul celor mai fiabile monoposturi după încheierea celor patru sesiuni de teste premergătoare sezonului 2011.

Pe lângă performanţa evidenţiată de timpi în statistica precedentă, fiabilitatea joacă un rol esenţial în Formula 1. Indiferent de viteza unui monopost, o echipă nu va putea emite pretenţii la titlul mondial în cazul în care fiabilitatea nu este la rândul ei bună, întrucât orice abandon poate diminua şansele pentru îndeplinirea obiectivelor.

Acest lucru este cu atât mai important în sezonul 2011, cu cât numeroase componente au fost standardizate, iar numărul acestora limitat. Cel mai bun exemplu este în cazul motoarelor, un pilot având permisiunea de a utiliza cel mult 8 unităţi pe parcursul unui sezon.

Iată cum se prezintă statistica fiabilităţii echipelor la finalul celor patru sesiuni de teste din această iarnă:

 

NUMĂR DE TURURI PARCURSE DE ECHIPE

 

Loc
 Echipa
 Total 
1 Ferrari 1563
2 Red Bull 1372
3 Sauber 1316
4 Mercedes 1286
5 Force India 1226
6 Toro Rosso 1194
7 Renault 1126
8 Williams 1119
9 McLaren 1064
10 Virgin 1026
11 Lotus 907
12 HRT 445


NUMĂR DE KILOMETRI PARCURŞI DE ECHIPE

 

 Loc
 Echipa  Total 
1 Ferrari 6985
2 Red Bull 6129
3 Sauber 5914
4 Mercedes 5778
5 Force India 5435
6 Toro Rosso 5352
7 Renault 5031
8 Williams 4984
9 McLaren 4719
10 Virgin 4585
11 Lotus 4084
12 HRT 1949

 

Aşa cum se poate observa din tabelele de mai jos, Ferrari este echipa cu cel mai fiabil monopost în testele de iarnă, urmată îndeaproape de rivalii de la Red Bull Racing.

Acestea sunt singurele echipe care au trecut de pragul psihologic de 6000 de km parcurşi, în timp ce locul trei în acest top le revine celor de la Sauber, care au arătat o fiabilitate exemplară, foarte apropiată de cea a campioanei mondiale. Mercedes, Force India şi Toro Rosso completează un clasament în care McLaren se regăseşte doar pe locul nouă, fiind cea mai slabă echipă tradiţională la acest capitol.

Echipa britanică trebuie să rezolve rapid aceste probleme, întrucât în caz contrar riscă să nu aibă un cuvânt de spus în lupta pentru titlu.

Chiar dacă Lotus s-a evidenţiat ca cea mai bună dintre noile echipe, statistica arată că Virgin a beneficiat de o fiabilitate mai bună, în timp ce Hispania a parcurs mai puţin de 2000 de km, toţi cu monopostul din sezonul precedent.

In cadrul serialului F1 PREVIEW 2011 aţi putut citi profilele tuturor celor 12 echipe participante în competiţie: Virgin Racing, Hispania Racing,Team Lotus, Toro Rosso, Sauber, Force India, Williams, Renault, Mercedes GP, Ferrari şi McLaren si Red Bull, precum si statistica timpilor din testele de iarna. Serialul va continua în următoarele zile cu predicţiile Automarket pentru sezonul 2011 şi o analiză a modului în care noile pneuri Pirelli vor schimba strategiile de cursă.

Comentarii (10)

  • Intrebare
    Este mentionat undeva si numarul de motoare utilizate? ... sau este deja reglementat...
    4 0
  • !?
    da cred car fii destul de interesant sa se stie si cata motoare a utilizat fiecare echipa in teste si cate tururi/km afectuat cu fiecare motor, dar asta cred ca este mai greu de aflat
    5 0
  • @ccmax
    Numarul exact al motoarelor utilizate il stiu doar echipele. Nimeni nu este atat de "darnic" incat sa ofere astfel de date, pentru ca pot fi utilizate de rivali.
    6 1
  • Mavric
    Ferrari a dat ture multe. Pacat ca nu au masina si rapida ca sa nu mai stea cu sufletu' la gura ca sa crape RBR, asa cum a facut Alonso si in ultima cursa din 2010.
    4 4
  • @Daniel
    Merci de raspuns ... era doar o curiozitate pentru ca doar atunci s-ar fi putut spune cine este mai fiabil cu adevarat. Asa avem doar o statistica... ce putem stii clar, este cine a cheltuit mai mult pe benzina :))...
    4 0
  • Robert
    Daniel Popescu
    Cine a facut statisitica?De unde puteti sti care este cea mai fiabila echipa din moment ce nu stiti cite motoare au folosit sau cite ture s-au efectuat cu un motor!Faptul ca Ferrari are mai multe ture efectuate nu inseamna ca este mai fiabila decit Redbull sau McLaren!Deja este aberant titlul!Inca odata va dati cu firma in cap!
    2 4
  • @Robert
    Cel putin dovedesc c-au studiat profund fiecare microparticica pentru sporirea performantei si-a sigurantei :P
    7 0
  • @Roberto
    Statistica fiabilitatii in teste inseamna foarte mult si asta o spun altii mai destepti ca tine. Daca vrei sa speri ca masina meclaren are vreo calitate asteapta sa vezi cursele dar vei fi dezamagit. Au facut o macheta pe roti care e bine vopsita si atat. Imbatat-e cu apa rece cat vrei tu.
    4 0
  • !!!
    informatiile primite din tururile efectuate (poate au utilizat si 15 motoare ferrari) le va permita sa afle ce au de modificat/imbunatatit, cateva echipe au tot avut probleme hidraulice, etc, probabil din cauza reconfigurarii sasiului si a distributiei greutatilor pe monopost generate in principal de KERS si in subsidiar de inovatiile tehnice(evacuarea). dupa primele 3 curse vom vedea fiecare cum sta cu fiabilitatea.
    0 0
  • mda.
    dupa cum se vede in statistici ferrari sta bine. la fel de bine au stat si anul trecut in testele de iarna. cu fiabilitate excelenta. si cand a inceput campionatul pac..probleme (inca din prima cursa).asa ca...sa speram ca nu se va mai repeta anul trecut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru