PREVIEW: Ghidul sesiunii de teste de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.02.2011
Automarket vă prezintă toate informaţiile de care aveţi nevoie înaintea celei de-a două sesiuni de teste care va avea loc la Jerez în perioada 10-13 februarie.

Echipele vor reveni joi în acţiune după numai o săptămână cu ocazia celei de-a două sesiuni de teste din această iarnă. Programată pe circuitul de la Jerez din sudul Spaniei, sesiunea se va desfăşura pe parcursul a patru zile în perioada 10-13 februarie şi va reuni la start 11 dintre cele 12 echipe înscrise în competiţie.

Automarket vă prezintă configuraţia circuitului de la Jerez, lista completă a piloţilor care vor urca în cockpit la fiecare echipă şi câteva idei pe care trebuie să le luaţi în calcul înainte de a judeca rezultatele obţinute pe pistă.

CIRCUITUL DE LA JEREZ

Jerez este unul dintre cele mai populare circuite din Formula 1, în ciuda faptului că nu a mai găzduit niciun Mare Premiu din 1997. Pista se număra printre preferatele echipelor şi pentru că permite găzduirea de teste pe timpul iernii, datorită temperaturilor relativ ridicate din sudul Spaniei înregistrate în mod obişnuit în luna februarie. Circuitul are o lungime de 4428 metri şi 13 viraje, putând adăposti în tribune până la 125.000 de spectatori.

LISTA PILOŢILOR CARE TESTEAZĂ LA JEREZ

Virgin Racing este singura echipă care nu a anunţat până în prezent numele piloţilor care vor urca în cockpit, în timp ce Renault trebuie să aleagă înlocuitorul lui Robert Kubica, care urma să testeze în ultimele două zile.

Iată lista completă a piloţilor care vor urca în cockpit, cu menţiunea că programul poate suferi modificări de ultimă oră:

 Echipa  Monopost  10 februarie
 11 februarie
 12 februarie
 13 februarie
 Red Bull
 RB7  Webber  Webber  Vettel  Vettel
 Ferrari  F150  Massa  Massa  Alonso  Alonso
 Mercedes GP
 W02  Rosberg  Schumacher  Schumacher  Rosberg
 Renault  R31  Petrov  Petrov  necunoscut  necunoscut
 Williams  FW33  Maldonado  Maldonado  Barrichello  Barrichello
 Sauber  C31  Perez  Perez  Kobayashi
 Kobayashi
 Toro Rosso
 STR6  Ricciardo/Alguersuari  Alguersuari  Buemi  Buemi
 Lotus  T128  Chandhok/Trulli  Trulli  Kovalainen  Kovalainen
 McLaren  MP4-26  Hamilton  Button  Hamilton  Button
 Force India
 VJM-04  Sutil  Sutil  di Resta
 di Resta
 Virgin  MVR-02  necunoscut  necunoscut  necunoscut  necunoscut


DE REŢINUT

  • McLaren, Force India şi Virgin Racing vor testa pentru prima oară noile monoposturile pentru sezonul 2011, după lansările care au avut loc în ultimele zile;
  • Hispania Racing a decis să nu participe la testele de la Jerez, optând în schimb pentru o sesiune de trei zile în scop promoţional în parteneriat cu producătorul de pneuri Pirelli;
  • După ce la Valencia s-au concentrat preponderent pe fiabilitate, cele opt echipe care au participat cu noul monopost vor începe treptat să acorde atenţie şi performantelor. Astfel, timpii înregistraţi la Jerez tind să aibă o relevantă mai mare privind nivelul de performanţă decât cele de la Valencia;
  • Se anticipează că numeroase echipe vor introduce deja primele update-uri pentru monoposturi, în timp ce sistemul de evacuare al celor de la McLaren, rămas deocamdată misterios, va atrage de asemenea atenţia.

PROGRAM

Testele de la Jerez vor avea loc în fiecare zi de joi până duminică în intervalul orar 10:00-18:00.

Comentarii (1)

  • Bun articol.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru