Primele detalii oficiale despre competitia GP3

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.05.2009
Monoposturile care vor concura in viitoarea competitie GP3 vor fi construite de Dallara, vor avea motoare Renault si vor utiliza pneuri furnizate de Pirelli.

Organizatorii GP3 au dezvaluit luni primele informatii oficiale despre competitia care va debuta in anul 2010 si care isi propune sa devina a treia liga a Formulei 1, cu scopul de a promova tinere talente spre GP2 si, ulterior, spre Marele Circ.

Seful GP3, Bruno Michel (foto), a explicat in cadrul unui comunicat de presa ca monoposturile de GP3 vor fi construite de producatorul italian Dallara, care a avut in trecut mai multe legaturi cu lumea Formulei 1. De asemenea, motoarele vor fi construite de Renault la fabrica de la Viry-Chatillon, unitatea urmand sa furnizeze 280 CP. In plus, pneurile vor fi furnizate de producatorul italian de cauciucuri Pirelli.

Organizatorii nu au anuntat inca programul editiei inaugurale din 2010, insa cursele ar urma sa aiba loc in paralel cu cele de Formula 1. Noua competitie este sprijinita din umbra de Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, si va intra in concurenta directa cu Formula 2, competitia sustinuta de FIA ce va debuta pe 29 mai pe circuitul de la Valencia.

Via | Autosport

Taguri: GP3

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru