Programul echipelor în prima sesiune de teste de la Jerez

de Daniel Popescu
Luni, 04.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele încep pregătirile pentru sezonul 2013 al Formulei 1 cu o sesiune de teste de patru zile pe circuitul de la Jerez.

Esential 4 zile vor teste pilotii pe circuitul de la Jerez in prima sesiune de evaluare
35 este numarul maxim de seturi de pneuri furnizate de Pirelli pentru fiecare echipa la Jerez
La puţin peste două luni după trecerea liniei de sosire în Marele Premiu al Braziliei, Formula 1 revine la viaţă cu prima dintre cele trei sesiuni de teste din această iarnă.

În mod tradiţional, gazda acestei prime sesiuni este circuitul Jerez din sudul Spaniei, acolo unde echipele se vor bucura de cer senin şi temperaturi maxime de 16-19 grade Celsius pe tot parcursul săptămânii.

Cu excepţia celor de la Williams, toate echipele vor utiliza în această sesiune noile monoposturi cu care vor aborda sezonul 2013. Principalul obiectiv va fi evaluarea fiabilităţii, în condiţiile în care este pentru prima oară când noile monoposturi sunt testate în regim de calificări şi curse după numeroasele teste efectuate în tunelul de vânt sau simulator.

În plus, Jerez reprezintă o bună oportunitate pentru piloţii care s-au transferat sau care se pregătesc să debuteze în Formula 1 pentru a se acomoda şi a se integra la noile echipe, iar Lewis Hamilton va ţine cu siguranţă capul de afiş din acest punct de vedere.

Marea absenţă a testelor de la Jerez va fi Fernando Alonso, care a preferat să folosească această săptămână pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică în perspectiva noului sezon.

În condiţiile unui regulament tehnic practic neschimbat, echipele anticipează că noile pneuri furnizate de Pirelli vor reprezenta cea mai mare provocare a începutul de sezon.

De aceea, pe lângă fiabilitate, echipele se vor concentra să înţeleagă cât mai bine comportamentul noilor specificaţii pe parcursul sesiunilor de teste. Noile cauciucuri sunt mai rapide cu aproximativ o jumătate de secundă pe tur, însă diferenţa de performanţă dintre cele patru tipuri de specificaţii s-a mărit pentru o varietate mai mare de strategii.

Urmareste Automarket
În plus, circuitul de la Jerez are cel mai abraziv asfalt dintre toate pistele vizitate de Formula 1 pe parcursul anului, motiv pentru care echipele vor putea analiza în detaliu degradarea pneurilor. Pneurile spate vor fi cele mai solicitate, prin prisma virajelor lente combinate cu secţiunile rapide ale circuitului.

Fiecare echipă va avea la dispoziţie cel mult 35 de seturi de pneuri, iar Pirelli va furniza specificaţiile soft, medium hard, intermediare şi de ploaie.

Pneurile supersoft nu vor fi utilizate, întrucât nu sunt potrivite circuitului de la Jerez.

Iată programul echipelor pentru fiecare dintre cele patru zile de teste, cu menţiunea ca fiecare echipă poate efectua modificări de ultim moment:

Echipa Marti Miercuri Joi Vineri
Red Bull Webber Webber Vettel Vettel
Ferrari Massa Massa Massa de la Rosa
McLaren Button Perez Button Perez
Lotus Grosjean Grosjean Raikkonen Raikkonen
Mercedes Rosberg Hamilton Rosberg Hamilton
Sauber Hulkenberg Hulkenberg Gutierrez Gutierrez
Force India di Resta DIR/Rossiter DIR/Rossiter Bianchi
Williams Maldonado Maldonado Bottas Bottas
Toro Rosso Ricciardo Ricciardo Vergne Vergne
Caterham van der Garde van der Garde Pic Pic
Marussia Chilton Chilton N/A N/A

Comentarii (5)

  • balatescu
    sint curios ce face hamilton ?
    5 0
  • la ce ora incepet testele si pe ce program sunt trasmise???
    0 2
  • @Automarket
    Din cele 6 întrebari cheie la care trebuie să răspundă un articol de presă, aţi pierdut pe drum răspunsul la întrebarea "Când?"

    Aşadar, când au loc sesiunile de antrenamente de pe circuitul de la Jerez?
    3 0
  • @Firestarter: Programul testelor este intre orele 10:00 - 18:00 (ora Romaniei) in fiecare dintre cele patru zile.

    Testele nu sunt transmise in direct de niciun post de televiziune, dar vor exista informatii despre timpii realizati de piloti prin intermediul jurnalistilor prezenti la fata locului.

    Pe Automarket vom publica o stire cu clasamentul la finalul fiecarei zile de teste si, foarte probabil, o stire la pranz cu timpii de dimineata.
    3 0
  • @Daniel Popescu.
    Pentru o persoană care citește ocazional acest articol, nu există amplasarea în timp a informațiilor. Mai specific nu se precizează data la care încep aceste teste. Doar putem presupune că acestea încep astăzi însă la fel de bine pot incepe marți în săptămâna viitoare.

    PS. Sper sa fie considerata constructiva mica mea intervenție. Înteleg și apreciez eforturile redacției Automarket.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru