Protestele de stradă iau amploare în Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.04.2012
Împuşcarea unui tânăr de 22 de ani a generat ample proteste de stradă în Bahrain cu numai trei săptămâni înaintea cursei de Formula 1.

Marele Premiu al statului Bahrain programat pentru 22 aprilie este din nou în pericol după ce sfârşitul de săptămână a fost marcat de noi violente de stradă.

De data aceasta, conflictele au degenerat sâmbătă după ce un tânăr de numai 22 de ani a fost împuşcat mortal, poliţia locală fiind nevoită să apeleze la gaze lacrimonege şi arestări în încercarea de a calma situaţia.

Presa locală susţine că o parte din protestatari s-au exprimat deschis împotriva organizării cursei de Formula 1, iar poliţia anticipează noi preteste de amploare după înmormântarea tânărului ucis.

Anterior, şeicul Abdullah bin Isa al-Khalifa, preşedintele Federaţiei de Automobilism din Bahrain, a afirmat că nu există necesitatea unor măsuri de siguranţa suplimentare pentru desfăşurarea Marelui Premiu din luna aprilie. Cu toate acestea, în condiţiile în care protestatarii susţin că vor face tot posibilul să împiedice desfăşurarea cursei, se preconizează că autorităţile pun la cale planurile pentru o operaţiune majoră de securitate prin care să evite apariţia unor demonstraţii în apropierea circuitului.

La rândul său, Bernie Ecclestone a afirmat în mai multe rânduri că problemele din Bahrain, care durează de peste un an, sunt amplificate artificial de presa internaţională şi a dat asigurări că Marele Premiu se va desfăşura în bune condiţii conform planificării iniţiale.

Via | ESPNF1

Taguri: Bahrain, proteste

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru