Puterea motoarelor de F1 va scadea din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Mercedes anticipeaza o scadere a puterii motoarelor incepand din 2013, cand va fi introdus un nou regulament tehnic pentru aceste unitati.

Echipele din Formula 1 au demarat discutiile privind noul regulament al motoarelor, care va intra in vigoare incepand din sezonul 2013. Principalul obiectiv este implementarea unor unitati prietenoase cu mediul inconjurator, cel mai probabil in stransa legatura cu reintroducerea sistemului KERS (Kinetic Energy Recovery System). In acest sens, Mercedes preconizeaza o micsorare a puterii motoarelor, scopul final fiind reducerea consumului de carburant.

“Trebuie sa avem in vedere sa construim cele mai “curate” masini pe care le putem. Puterea motorului va fi micsorata in 2013 deoarece consumul de carburant trebuie sa scada, la fel ca si emisiile de dioxid de carbon. Dar nu trebuie sa credem ca un motor de 700 de cai putere va fi cel mai curat din istorie, pentru ca asta nu ar fi grozav”, a declarat directorul departramentului de motorsport al constructorului german.

Haug nu a comentat in niciun fel speculatiile privind introducerea unor unitati turbo de 1.5 litri in Formula 1, insa sustine ca noul regulament trebuie sa vina in sprijinul echipelor independente.

“Trebuie sa sprijinim constructorii independenti pentru a ne asigura ca avem un plan de la coada plutonului spre top, nu invers.

Sunt optimist in privinta procesului si a ceea ce putem obtine impreuna. A fost posibil si in trecut si exista o atmosfera buna intre Jean Todt (n.r - presedintele FIA) si echipe”, a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Frumos
    Bine ca nu le pun motoare de drujba.....
    4 4
  • Randament
    700 Cp sunt suficienti pentru F1.Sa caute solutii pentru eficientza maxima !Maxim am spus .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru