Raikkonen are probleme cu direcţia monopostului Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.03.2012
Speranţele lui Kimi Raikkonen de a reveni cu succes în Formula 1 au scăzut după ce finlandezul a raportat numeroase probleme de adaptare la direcţia monopostului Lotus.

Lotus a fost una dintre echipele care a înregistrat rezultate mpozitive în testele de iarnă, iar specialiştii au anticipat că echipa britanică va fi capabilă să lupte pentru podiumuri alături de Ferrari sau Mercedes.

Cu toate acestea, Kimi Raikkonen a raportat vineri probleme importante de adaptare la direcţia monopostului E20. Inginerii au încercat fără succes să remedieze problemele, iar finlandezul a parcurs doar 8 tururi în cursul dimineţii. Problema este cu atât mai gravă cu cât primul update pentru direcţie va fi disponibil abia în Malaezia.

"Este aşa cum este şi voi încerca să fac tot ce pot cu ea. Pare să funcţioneze în regulă pe anumite circuite, dar în anumite condiţii şi în anumite locuri ne poate provoca mici probleme, dar sper că până la cursa următoare să avem una nouă care să fie în regulă. Cred că ne va lua ceva timp să rezolvăm problema. Aici suntem bine cu ceea ce avem acum, dar cu siguranţă trebuie să îmbunătăţim pentru anumite circuite", a declarat fostul campion mondial pentru SkySports.

Cu toate acestea, Raikkonen este încrezător că problema la direcţie nu va avea efecte negative asupra rezultatelor pe care le va obţine în Australia, întrucât versiunea evaluată vineri nu va fi utilizată şi în calificări şi curse.

"Avem multe, multe direcţii şi din păcate în teste nu am avut timp să le încercăm pe toate.

Trebuie să le încercăm pe toate la un moment dat şi cel mai bine este să facem asta vineri. Ne ia destul timp să le schimbăm şi ştiam că circuitul va fi alunecos (n.r - din cauza ploii), aşa că am avut timp. Cred că a fost bine că am procedat aşa. Abia atunci am decis să schimbăm ceva şi este în regulă, pentru că vom rămâne cu această direcţie tot weekendul", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • @Daniel
    Poate m-am ramolit eu, insa "Cu toate acestea, Raikkonen este încrezător că problema la direcţie nu va avea rezultatele pe care le va obţine în Australia, întrucât versiunea evaluată vineri nu va fi utilizată şi în calificări şi curse." nu prea are sens. Cred ca e nevoie de o reformulare.
    PS: dupa ce corectezi , te rog sa stergi si comentariul. Ms.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru