Raikkonen despre mesajele radio: "Nu sunt atât de idiot încât să nu-mi amintesc ce fac"

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen spune că modul în care a comunicat cu inginerii în timpul cursei din Abu Dhabi îl caracterizează şi că atunci când va avea nevoie de ajutor îl va solicita.

Kimi Raikkonen a făcut deliciul fanilor Formulei 1 în drumul spre prima victorie din acest sezon prin modul în care a comunicat cu inginerii pe parcursul cursei de la Abu Dhabi.

Prima oară, finlandezul a replicat cu "Lăsaţi-mă în pace, ştiu ce fac" atunci când echipa l-a informat despre avansul pe care îl are în faţa lui Fernando Alonso, pentru ca apoi să spună "Da, da, da, încălzesc toate pneurile, nu trebuie să-mi aminteşti în fiecare secundă" atunci când era în spatele Safety Car-ului.

Pilotul echipei Lotus afirmă că acesta este stilul său şi că atunci când va avea nevoie cu adevărat de ajutor din partea echipei îl va solicita.

Urmareste Automarket
"Este ceva normal.
Este la fel cu toate echipele. Sunt sigur că ei încearcă doar să mă ajute, dar dacă continui să pui acelaşi lucru de două ori pe minut nu sunt atât de idiot încât să nu-mi amintesc ce fac. Este ceva firesc, ei doar încearcă să ajute, dar eu ştiu ce fac. Voi cere ajutor când voi avea nevoie de el. Nu este pentru prima şi nu va fi nici ultima oară. S-a întâmplat de multe ori şi cu alte echipe, dar ei sunt acolo pentru a te ajuta şi să te pună în cea mai bună poziţie. Oamenii diferiţi preferă lucruri diferite"
, a declarat el.

Raikkonen a obţinut în Abu Dhabi a 19-a victorie din carieră şi rămâne pe locul trei în clasamentul general cu 198 puncte.

Via SkySports

Comentarii (21)

  • :-) :-) E bestial baiatul asta!!!
    57 6
  • Daca lui "iceman" i se pare normal sa aiba un comportamnet necivilizat fata de cei care sint la boxe ca sa-l ajute ... ei bine, eu cred ca nu era cazul sa foloseasca acest limbaj. Pana la urma cei de la boxe vad telemetria masinii si nu el. Daca i s-a spus sa nu uite sa tina pneurile la temperatura optima stiau de ce-i cer asa ceva. Dupa retragerea SC in ambele cazuri Alonso avea probleme de aderenta din cauza pneurilor. Si nu din cauza ca nu le-ar fi incalzit.
    Daca nu era acea diferenta de 3,3 secunde in 3-4 ture intre Kimi si Fernando spre sfarsitul cursei pote altul era deznodamantul castigatorului. Un alt DACA in urma cursei de ieri :)
    16 59
  • pai ma pablo cum sa ti se pare necivilizat ce a spus kimi?in fond aia de la boxe nu a spus nimic din ce el nu stia sau simtea.dupa atatia ani in formula 1 si campion mondial ca trebuie sa tina pneurile in temperatura.in momentul ala cand esti atat de concentrat nu ai nevoie sa iti spuna cineva in casca din 2 in 2 minute ceva evident pana la urma
    44 6
  • gramatica
    @ fgfg : invata sa scrii !
    8 30
  • eu mi am spus parerea .am facut unele greseli am vazut si eu,dar fara observatia ta eram terminat.daca tot esti atat de destept trebuia sa spui invata sa scrii corect ,ca de scris stiu sa scriu.asta asa ca pt cultura ta generala,daca tot vrei sa emani dasteptaciune macar fa o cum trebuie
    32 4
  • Adevarul e ca pe baiatul asta il doare fix in "pix" de toata lumea, nu conteaza cine e. Nu e chiar pe placul meu dar m-am bucurat ca a castigat.
    22 3
  • octav71
    Old fashion style!
    Pur si simplu F1 are nevoie de un tip mai altfel decat toti "robotii" de pe grila. Este o pata de culoare (sensul figurat), pur si simplu piloteaza de placere.
    Ce s-ar fi intamplat daca nu lipsea din F1 si prindea un loc la o echipa mare?
    21 4
  • GrosJan
    Ce sa-ti spun, Kimi e zeu, el n-are nevoie de ajutor de la boxe. Parca s-ar fi nascut cu volanul in mana. Hai jet Kimi, slabanul pacii
    3 44
  • fgfg
    E cel putin prostie, ca sa nu spun altfel, sa nu bagi in seama si pe deasupra sa mai si repezesti inginerul care iti da date despre ce se intimpla in jurul tau.
    Acum un an sau doi (nu mai retin exact) Hamilton a patit o chestie draguta: de la boxe i s-a spus sa o lase mai moale pentru ca va distruge pneurile. El a replicat ca nu poate, pentru ca nu poate merge mai incet. In 5-6 ture apare "team radio" Hamilton. Mesaj de la Lewis catre echipa: mi s-au terminat caucicurile, nu mai pot sa merg cu ele. Raspuns de la echipa spre Ham: bine, vino sa le schimbam. Si s-a dus de rapa clasarea lui.
    Intre cel de la boxe, care te tine la curent cu ce se intimpla in jurul tau si pillot trebuie sa existe o simbioza. Si desigur respect reciproc. Daca omul de la boxe "are voie" sa te deranjeze doar cand ai tu chef nu e bine deloc. Trage tu concluziile.
    Si Kimi nu e deloc "Old fashion style". E un pilot bun, exagerat de calm dar in nici un caz zeu.
    Pacat pentru patima in care a cazut la un moment dat, putea avea multe realizari in viata.
    7 26
  • ce m-a deranjat la kimi ,a fost ca nu s-a dus sa se felicite cu echipa dupa ce a coborat din monopost......
    13 11
  • Cert e ca asa cum e el,Kimi are stilul sau propriu si unic in acelasi timp. Pe de alta parte,daca masina ar fi fost mereu macar cum a fost ieri,altfel ar fi stat lucrurile in clasamentul pilotilor acum! :)
    16 5
  • octav71
    Nu am spus ca este zeu! Doar ca este un pilot de moda veche, atat!
    A prins vremuri mai spectaculoase cu Schumi, Montoya, Button si sa nu uitam ca a pilotat intr-o vreme in care parca era ceva mai multa F1, mai putine reguli, depasirile erau depasiri, etc.
    SPor!
    24 2
  • mobius
    Ma surprinde infatuarea lui Raikonen, nu-i cunosteam aceasta latura a caracterului si duritatea cu care se adreseaza acelora care ar trebui sa-i fie parteneri. Fara cei de la boxe orice pilot oricat ar fi de bun ar pluti in ceata. Intotdeauna l-am considerat un introvertit dar se pare ca lipsa lui de comunicare provine de la un sentiment de superioritate.
    8 20
  • Normal ca te surprinde infatuarea lui,ca daca era Alonso il pupai in esapament ptr, ce a zis si spuneai ca e cel mai mare pilot.Ca prea il pupati in dos toti de parca ar fi vreun zeu.Nu vezi ce amabil a fost cu echipa -a racnit in gura mare ca nu are cea mai buna masina.Dupa declaratiile lor au cele mai multe update-uri ,dar masina tot acolo este.Alt fraier care moare de grija lui Kimi.
    20 9
  • logicalbass
    kimi e cel mai rapid pilor dupa senna incoace, e greu sa acceptam asta pt ca e arogant.
    9 7
  • GrosJan
    vericule, cum se ridica unul de il eclipseaza pe alonsio trebuie atacat imediat. Altfel, il poti chiar lauda.
    9 5
  • pablo.nu a spun nimeni ca raikonnen e un zeu ,dar daca el nu e cu siguranta nu e niciun altul.tu ai dat exemplu lui hamilton in legatura cu ce l au anuntat de la boxe referitor la pneuri ,dar ,una i una alta i alta.kimi mai avea in jur de 15 tururi ,dintre care mai erau cateva sub safticar,era pe cauciucuri dure schimbate recent ,pe un circuit unde depasirile nu sunt foarte multe si cei de la boxe i l anuntau doar un lucru de care absolut toata lumea era inconstienta inclusiv petrov.asa ca nu e relevant exemplul tau.atunci era o alta situatie aici e o alta situatie.kimi nu e un zeu ,dar oamenii ca raikonnen da culoare formulei 1 si pacat ca oameni ca el nu e si in alte domenii ,inclusiv politica.ma intreb eu ce minte ,ce gusturi ,ce valori sa ai in viata sa admiri un om care spune corect lucrurilor pe nume ,care evita pe cat poate cliseele si textele care dau bine la public.unde e ipocrizia la kimi care a spus ceva clar ,concret si la obiect sau la alonso care vine si spune ca e foarte fericit de locul ocupat in conditiile in care nimeni nu a vazut un zambet la el,nici macar zambind nu l a vazut nimeni ,si vii si spui ca esti foarte fericit ca ai terminat pe 2 cand tu tebati pt titlu si mai ales cand vettel pleca dupa ultimul loc avand posibilitatea cel putin sa l ajungi la puncte daca nu chiar sa l depaseste.alonso ce face ,vine si spune sunt foarte fericit ,si prostii se inclina in fata lui.cum ma sa fii fericit?noi suntem idioti nu te vedem pe podium cat de fericit esti tu ,cel putin kimi ce spune si arata.voi nu va ti plictisit de oamenii care nu spun nimic ,sau care are textele pregatite si le tot repeta.in afara de kimi absolut toti pilotii spun aceleasi lucruri.lauda echipa poate cand nu e de laudat si tot asa.raikonen e un caracter aparte ,un pilot aparte ,un talent aparte care a venit in formula 1 dupa vreo 20 de tururi din campionatul renault cred.asa ca nu suporta comparatii cu nimic si in nimic.nu si a propus sa isi faca prieteni si nici mii de fani si cu toate astea cred ca e in topul pilotilor cu cei mai multi fani.toata ziua aud laude la adresa lui alonso care e un pilot ffffffff bun dar i l umflati mai mult decat trebuie.nu vreau sa fiu rautacios dar e posibil sa faca aceeasi ani ai lui massa la ferari si fara un titlu
    10 2
  • am facut unele greseli pt ca am scris mult si nu am mai verificat ,dar ,sper sa intelegeti ideea
    1 0
  • Imi place Kimi dar daca va uitati pe youtube sunt destule interviuri sau documentare in care este destul de arogant. Pentru noi este comic si tare... pentru echipa si ingineri, nu stiu... pana una alta, ganditica daca v=ar place sa lucrati cu o persoana cu un caracter asemanator.

    Inca o data imi place stilul de pilotaj al lui Kimi, dar trebui sa fiu obiectiv.. Oricum, nu este singurul cu nasul pe sus... :)
    3 3
  • mobius
    Doar primul comentariu si acesta sub pseudonimul "mobius" imi apartin, cel de-al doilea este al unuia pe care nu-mi sta in caracter sa-l calific. Incep sa ma gandesc serios sa parasesc acest seit, nu numai ca esti jignit pentru parerile tale dar, ti se pun pe seama cuvinte si idei pe care nici nu le-ai gandit. Este rusinos ce se intampla si cred ca administratorul ar trebui sa faca ceva, e greu de spus ce, pentru ca astfel de impostori se infiltreaza si se insinueaza peste tot. Cer scuze celui care posteaza cu pseudonimul "je", si il asigur ca nu-mi apartin cuvintele si injuraturile ce i-au fost adresate, asemenea comportament nu-mi sta in caracter.
    4 0
  • Accept.Am fost prea dur.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru