Raikkonen este încântat de victorie, dar admite că Alonso a fost mai rapid

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este încântat că a oferit celor de la Lotus în Abu Dhabi prima victorie din acest sezon, însă admite că Fernando Alonso a fost mai rapid în ultimele tururi ale cursei.

Niciodată nu mi-a păsat ce cred oamenii despre mine.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen a obţinut duminică pe circuitul din Abu Dhabi prima victorie din acest sezon, la capătul unei curse în care a profitat din plin de abandonul suferit de Lewis Hamilton din motive tehnice.

Finlandezul a avut emoţii în ultimele tururi după cea de-a doua ieşire a Safety car-ului de pe circuit şi a admis că Fernando Alonso a avut un monopost mai rapid, chiar dacă nu a reuşit să se apropie decisiv.

"Sunt foarte bucuros pentru echipă, dar şi pentru mine. Niciodată nu poţi să ştii ce se întâmplă în cursă, iar Safety car-ul a făcut lucrurile dificile, dar am avut multe curse de acest gen în acest an. Am avut un circuit liber pentru a fi capabili să ne folosim viteza. Poate că nu am fost cei mai rapizi la finalul cursei, dar am fost suficient de rapizi şi constanţi pentru victorie. Este grozav pentru echipă. Am avut câteva curse grele în a doua jumătate a sezonului, aşa că este fantastic să revenim cu o victorie", a declarat el.

Raikkonen a demonstrat astfel că este capabil să câştige curse în ciuda celor doi ani în care a fost refugiat în WRC, însă finlandezul afirmă că nu l-a interesat niciodată dacă fanii Formulei 1 au crezut sau nu în abilităţile sale.

"Niciodată nu mi-a păsat ce cred oamenii despre mine.

Dacă nu voi termina următoarea cursă vor spune că am fost atât de bun ca în ultima cursă. Eu îmi fac treaba şi, dacă sunt fericit cu ce fac, atunci asta este tot. Aşa că sincer nu-mi pasă dacă oamenii gândesc altceva despre mine acum decât au făcut cu trei ore inante de cursă", a adăugat el.

Raikkonen s-a evidenţiat însă pe parcursul cursei şi prin modul în care a comunicat cu inginerul său, care i-a oferit sfaturi despre cum să gestioneze pneurile şi care sunt diferenţele faţă de piloţii din jurul său:

Via Lotus

Comentarii (14)

  • Hamilton a fost cel mai rapid si mai bun de pe circuit ,Raikkonen nu a facut altceva decat sa profite de ghinionul lui Ham
    22 36
  • Toti au profitat de abandonul lui Hamilton!!!!!!!!! Nu doar Kimi!!! Si "marele" alonso si Vettel si Button!!!!!!!! TOTI!!!!
    34 16
  • marian0904
    Felicitari Kimi!
    23 3
  • Ai dreptate ca toti au profitat dar totusi abandonul lui Hamilton la ajutat pe Rikkonen sa obtina victoria in cursa si sa se mentina pe 3 la general.Daca Ham castiga ieri ajungea la doar un punct in spatele lui Kimi si in urmatoarele curse il depasea .Asa mai mult de locul 4 la general e imposibil
    9 18
  • Pt.mine e chiar comica conversatia dintre Kimi si inginerul sau, lasandu-mi impresia ca l-a facut pe asta cu apa si cu otet spunandu-i intr-un mod codat "du-te ma in pana mea si nu ma mai freca la icre, tu ma crezi pe mine prost?". :)) I-a dat lectii inginerului :)) Bravo Kimi!
    27 5
  • urat din partea lui kimi .kimi dupa ce a vazut ca hamilton a abandonat trebuia sa traga si el pe dreapta ca nu e corect sa castigi o cursa asa.daca era vorba de alonso asta pe care toata lumea il umfla atat si care incepe sa acumuleze ani la ferari ca si masa fara nici macar un titlu ,si alonso cand a castigat la valencia la el acasa ,a abandonat si vettel si grojan ,dar el atunci a castigat pe drept nu ca kimi acum.cat de prosti mai sunt unii bai frate.bai prostii dracu ala a venit la ferari cu banca santander deaia are el tupeu la echipa ,cand era kimi ala facea ce vroia el fara sa aibe un mare sponsor in brate.uitati va la el ce a raspuns inginerilor de cursa .asta caracter spune mereu ce gandeste la momentul respectiv ,nu spune ce vrea lumea sau echipa sa auda.
    17 21
  • M-ai uns la suflet!!!! Bv. Mai exista oameni care vad dincolo de figurile milogului alfonzo!!!!
    Soarta i-a fost potrivnica ieri lui Hamilton. Nu s-a bucurat nimeni de abandonul lui!!!! Dar asta i se poate intampla oricui. I s-a intamplat si lui Vettel si altora. Si mereu exista alti piloti care castiga dupa urma unor astfel de probleme. De-a lungul carierei lui, si Kmi a abandonat de multe ori de pe locul 1. Dar in cazul lui,toti ziceau ca e el prost si ca sparge motoare... In cazul altora e doar ghinion.....
    24 11
  • Soarta nu i-a fost potrivnica doar ieri lui Hamilton ci din 2009 incoace.Anul asta din 18 curse nu gasesti 7 in care Lewis sa nu fi avut probleme .A abandonat 5 curse,a plecat de doua ori mai jos decat locul obtinut in calificari,a pierdut nenumarate pozitii la schimbatul pneurilor si a mai fost si sabotat de echipa in ultimul timp.Desi Hamilton a fost anul asta mai bun ca niciodata(a obtinut cele mai multe poluri si nu a provocat incidente cum facea in trecut) va termina sezonul pe un loc catastrofal.La ceilalti piloti exista un echilibru intre noroc si ghinion,pe cand Lewis a avut ginion cursa de cursa si nu a putut sa profite de abandonurile altora .E simplu Vettel si Alonso au abandonat de 2 ori in acest sezon,Kimi niciodata,Hamilton ai mult decat ceilalti la un loc.Vettal si Kimi au castigat curse de pe urma abandonurilor lui Hamilton,Alonso a castigat la inceputul sezonului datorita ploii o cursa pe care altfel ar fi castigat-o Lewis mai mult ca sigur.Si tot din cauza problemelor lui Hamilton cu retrogradarile au reusit Maldonado si Rosberg primele victorii din cariera.Deci analizeaza cine are noroc si cine nu.Eu personal sezonul asta am senzatia ca daca exista 1% sanse sa pateasca masina lui Hamilton ceva, ghinionul se intampla
    8 7
  • fangio
    Saracul pilot de carton, Hamilton. Oare de ce nu s-a oprit cursa pentru ca stapanul celor mai mari gafe din istoria f1 sa nu sufere?
    12 9
  • Nu imi vine sa cred ca sunt unii atat de batuti in cap incat sa creada ca Raikkonen nu a meritat victoria asta doar pentru ca pilotul de pe locul 1 a abandonat.In primul rand nu e vina nimanui pentru abandonul lui Hamilton,exceptand poate a inginerilor de la McLaren;niciodata in competitie nu s-a intamplat ca cineva sa se retraga de bunavoie din cursa doar pentru ca un anumit pilot a abandonat cursa asa ca nu stiu de ce ar fi facut-o Kimi.Asta ca sa nu mai spun ca si Kimi a avut parte de abandonuri de mult prea multe ori si totusi nimeni nu a renuntat la a concura mai departe.Cat despre Alonso pot spune ca nici intr-un milion de universuri paralele nu ar fi meritat victoria la Valencia.Dar trebuie sa ne obisnuim ca nu intotdeauna cel mai rapid si mai talentat castiga cursa.
    19 3
  • Ady1671
    Daca nu murea Senna, Schumacher nu era campion mondial de 7 ori. Daca Kimi avea o masina la fel de fiabila pe cat de rapida (McLaren) a fost in 2005-2006 Alonso nu stia ce inseamna sa fi campion mondial sau poate ca afla in 2007 daca nu se certa ca un fraier cu Hamilton si cu staf-ul McLaren. Deci pt carcotasi chestia cu "daca Hamilton nu abandona..." nu tine pt ca toate aceste lucruri fac parte din joc si daca in acest an un pilot are mai mult ghinion sau noroc decat ceilalti asta nu inseamna ca trebuie denigrat sau compatimit pt ca asta e F1 si cel mai important este sa stii sa treci peste tot si sa mergi mai departe si cu riscul de a fi subiectiv cred ca Kimi stie sa faca asta cel mai bine asa ca "daca" la anul va avea o masina competitiva va trece din nou peste toate dar mai ales peste toti. GO KIMI GO.
    6 3
  • nu vedeti cine comenteaza despre kimi? o femeie pe nume ana.dute fat-o la cratita.sau la pat.nu ai nici o treba cu f1.de fapt nu aveti treaba cu nimic legat de sport.
    8 2
  • GrosJan
    @adycd11: Dar oricum tu nu-l suporti pe Alonso nu pentru ca l-a batut pe Hamilton dar si pentru ca-l bate constant din 2010, chiar daca n-a avut cel mai bun monopost de pe grila. Si nu-i asa iti place Hamilton pentru ca-i un pilot celebral si nu face greseli nu-i asa?

    Vad ca favoritii tai merita orice dar ceilalti care nu-ti plac nu merita nimic doar pentru ca nu-ti plac tie. Mda mare smecherie cu ura si ignoranta de care dai dovata. Mda... mare smecherie, se vede ca esti fan McLaren.
    5 6
  • adycd11
    @GrosJan - parca tu nu erai fan Alonso,acum sa inteleg ca ii iei apararea?:))In plus,eu chiar intr-un alt articol am zis nu numai ca il suport pe Alonso dar chiar am si foarte mult respect fata de acest pilot asa ca nu stiu de unde ai scos-o tu ca eu nu-l suport pe Alonso.De Hamilton imi place intr-adevar,dar nu e chiar preferatul meu si de foarte multe ori chiar ma scoate din sarite.Si motivul pentru care imi place de el,asa putin cat imi place,e tocmai ca nu e prea cerebral;mai aduce un pic de spectacol in F1.
    Cat despre victoria din Valencia trebuie sa admiti ca Vettel a fost mult mai bun,si era mult in fata lui Alonso.Daca nu avea probleme cu alternatorul(sau cu ce a avut probleme?!)Vettel castiga lejer acea cursa.Asa ca repet:Alonso NU A MERITAT sa castige in Valencia.A meritat la Hockenheim,in Malayezia si pe oriunde a mai castigat el,dar nu si la Valencia.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru