Raikkonen: "Ferrari m-a dat afara din cauza banilor"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.12.2009
Kimi Raikkonen a sugerat ca a fost indepartat de la Ferrari pentru ca Scuderia a obtinut avantaje financiare prin aducerea lui Fernando Alonso alaturi de sponsorul Santander.

Kimi Raikkonen si-a reziliat recent contractul cu Ferrari, echipa italiana optand pentru aducerea dublului campion mondial Fernando Alonso drept coechipier pentru Felipe Massa.

Finlandezul sustine insa ca intreruperea colaborarii cu Scuderia nu are nicio legatura cu performantele sale de pe circuit, sugerand ca punctul central a fost semnarea unui contract de sponsorizare cu banca spaniola Santander, conditionat de aducerea lui Alonso in cadrul echipei.

"Sunt destul de sigur ca stiu motivul (n.r - pentru care am fost indepartat de la Ferrari) si nu are nicio legatura cu performantele mele sau cu ce am facut acolo. Cred ca atunci cand sunt implicati suficient de multi bani poti schimba orice. Cred ca are o mare legatura cu venirea celor de la Santander. Probabil au facut o anumita intelegere", a declarat el in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Dupa plecarea de la Ferrari, Raikkonen a semnat un contract pentru un sezon cu Citroen Racing, urmand sa concureze in 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Desi presa internationala speculeaza ca finalndezul va reveni in Formula 1 in 2011 la Red Bull Racing, Raikkonen afirma ca ar putea ramane permament in WRC, daca va obtine rezultate satisfacatoare.

"Nu am un contract cu Formula 1, asa ca nu stiu ce se va intampla. Exista doua optiuni, sa raman in raliuri sau sa revin in F1. Vreau sa vad cum merge si apoi voi lua o decizie, pentru ca nu ma grabesc. Daca totul merge bine as putea continua in WRC", a mai precizat campionul mondial al Formulei 1 din 2007.

De asemenea, Raikkonen a admis ca a purtat negocieri cu Mercedes GP, insa spune ca in acel moment luase deja decizia de a concura in WRC alaturi de Citroen.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • dreptate la jumate
    Kimi are pe jumatate dreptate. Santander a venit "punandu-l" pe Alonso. Dar de ce Ferrari nu l-a dat afara pe Massa? Nu am citit inca nici un raspuns la aceasta intrebare. Mai ales ca a ratat titlul in 2008.
    0 0
  • ...
    Ferrari au actionat miseleste si asta e tot.Pacat ca unii tot incearca sa-i scoata curati ca lacrima din povestea asta.Toate cele bune pentru Kimi in 2010 si sunt sigura ca va impresiona si in WRC asa cum in 2001 a impresionat lumea F1.Si personal ,nu mi-as mai dori sa se intoarca in AFACEREA numita Formula 1.Inchei acest post prin a ura Sarbatori Fericite intregii echipe Automaket si tuturor userilor :)
    0 0
  • cui prodest..
    Am criticat iesirea lui Domenicali, cand s-a hazardat sa comenteze vis a vis de ceea ce stie sau nu sa faca Raikkonen, mi s-a parut, bizara si nonconforma afirmatia lui de-atunci.Ceea ce face insa Kimi acum este pe acelasi calapod.Sunt lucruri,de ambele parti, care trebuiau,barbateste, spuse atunci.Dupa, suna cel putin ciudat.ce sens mai are sa te justifici acum?Cui ii foloseste in conditiile in care ai plecat din F1?
    0 0
  • diesel08 sunt de acord
    Ramanerea sau renuntarea la F1, a fost si pentru Kimi tot o chestiune de bani. Este intr-adevar si ciudat si fara sens sa te justifici in acest mod.
    0 0
  • dragii mei Ferraristi...
    ...o dati dupa corcodus.Lasati-o balta ca macane.Omul v-a spus adevarul pe care toti il stiati.Nu ce v-a spus Domenicali -care cauta tap ispasitor.Si apoi stiti doar cine este managerul luiMassa.....
    0 0
  • chestia cu barbateste....
    .....e FRECTIE !!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru