Raikkonen, încrezător că poate lupta pentru pole position cu Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 24.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi-a exprimat optimismul cu privire la şansele de a lupta pentru pole position cu Mercedes şi admite că este vital să ocupe cel puţin locul patru în calificări.

Esential 6 este pozitie medie pe care a obtinut-o Raikkonen in calificari in primele cinci Mari Premii
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente de joi din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco, confirmând astfel că Mercedes este şi aici principala favorită la pole position.

Chiar dacă până acum nu a excelat în calificări, Kimi Raikkonen consideră că Lotus are un monopost suficient de bun pentru a lupta cu germanii pentru un pole position pe străzile din Principat.

"Performanţa dintre cele două compoziţii de pneuri nu este prea diferită, dar principala problemă este că nu am reuşit să lucrăm atât de bine cu ele precum am vrut. Dar monopostul a fost din ce în ce mai bun şi avem câteva idei pentru sâmbătă pentru a le rezolva. După ce vom rezolva toate probleme, nu văd de ce Lotus nu ar putea fi egală celor de la Mercedes. Mercedes nu au fost imbatabili în ultimele curse şi te poţi gândi ca aici vor fi foarte rapizi, dar lucrurile se pot schimba", a declarat finandezul.

După ce vom rezolva toate probleme, nu văd de ce Lotus nu ar putea fi egală celor de la Mercedes.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Tradiţia spune că este aproape imposibil să câştigi la Monaco dacă nu ocupi unul dintre primele patru locuri pe grila de start, întrucât în ultimii 30 de ani doar trei piloţi au reuşit să treacă primii linia de sosire după ce au plecat cel mult de pe locul cinci.

Acest fapt este evidenţiat inclusiv de Raikkonen, care admite că sesiunea de calificări va fi crucială pentru rezultatul final.

"Dacă vrem să câştigăm, probabil că asta trebuie să facem, dar vom vedea unde suntem", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • Nu va pleca din pole,dar va pleca de undeva din primele doua linii si se va bate din nou pentru victorie maine pentru ca va opri o singura data pe la boxe. Go Kimi! :D
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru