Raikkonen, multumit de sistemul KERS

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Kimi Raikkonen spune ca este foarte multumit de eficienta sistemului KERS dupa ce a testat monopostul F60 pe circuitul de la Mugello.

Scuderia Ferrari a inregistrat numeroase probleme in dezvoltarea sistemului KERS, oficialii echipei fiind nemultumiti si de costurile foarte mari presupuse de aceasta tehnologie.

Totusi, dupa ce a testat timp de doua zile noul F60, fostul campion mondial Kimi Raikkonen sustine ca este foarte multumit de comportamentul tehnologiei KERS.

"In ambele zile utilizarea sistemului KERS a avut rezultate pozitive. Sistemul lucreaza bine, la fel ca orice alta componenta noua", a declarat finlandezul pentru publicatia Gazzetta dello Sport.

Chiar si in aceste conditii, Raikkonen minimalizeaza efectele benefice pe care le presupune aceasta tehnolgie, considerand ca sporul de putere este nesemnificativ. "Ai mai multa putere, dar pentru un timp atat de scurt incat nu cred ca va schimba prea mult lucrurile. Poate ca este o inventie interesanta, dar nu cred ca este decisiva".

Ferrari testeaza in aceasta saptamana pe circuitul de la Mugello, renuntand la ideea de a evalua F60 pe circuitul de la Algarve din cauza predictiilor meteo nefavorabile.

Cu toate acestea, ambele circuite au fost afectate de ploi, iar Raikkonen crede ca echipa a luat o decizie buna pentru ca este mult mai aproape de casa. "Cred ca ploua si acolo. Cel putin aici suntem aproape de casa si este mai usor sa trimitem oamenii inapoi", a incheiat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru