Raikkonen: "Noua evacuare ne poate readuce în lupta pentru titlu"

de Daniel Popescu
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi-a exprimat speranţa că noul sistem de evacuare utilizat de Lotus în Coreea de Sud îi va permite să revină în lupta pentru titlul mondial.

Fernando Alonso şi Sebastian Vettel sunt consideraţi principalii favoriţi la titlul mondial în acest sezon, după ce diferenţa dintre cei doi a scăzut la numai patru puncte.

Totuşi, Lotus a anunţat pentru Coreea de Sud un nou update semnificativ, care include propria versiune a sistemului de evacuare de tip Coandă care este deja utilizat de Ferrari, McLaren, Mercedes şi Sauber. Cu ajutorul acestei tehnologii, finlandezul speră să obţină un rezultat suficient de bun pentru a reduce diferenţa de 37 de puncte care îl separă de Alonso şi să revină astfel în lupta pentru trofeu.

Urmareste Automarket
"Avem speranţe mari, dar până când nu utilizăm sistemul pe circuit nu suntem 100% siguri că va funcţiona.
Facem tot ce putem, dar trebuie să îmbunătăţim şi nu am câştigat prea multe puncte în ultimele curse. Dar am continuat să câştigăm puncte şi să ne menţinem în campionat. Încă avem şanse şi, dacă putem fi mai rapizi decât în precedentele curse, putem reveni într-o poziţie mai bună"
, a declarat fostul campion mondial.

Noul sistem de evacuare Coandă propus de Lotus direcţionează gazele de eşapament în zona în care podeaua monopostului întâlneşte aripa spate. Acest lucru ajută la îmbunătăţirea circulaţiei aerului şi, prin urmare, la creşterea forţei de apăsare aerodinamică.

Via BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru