Raikkonen: "Nu folosesc simulatorul, nu mă joc pe PlayStation"

de Daniel Popescu
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen evită să folosească simulatorul sau consola de jocuri PlayStation pentru a învăţa circuitul din Coreea de Sud, pe care îl va vizita pentru prima oară în acest sezon.

Marele Premiu al Coreei de Sud reprezintă o noutate absolută în cariera lui Kimi Raikkonen, întrucât acest eveniment a fost introdus în calendar în 2010, la un an după retragerea finlandezului din competiţie. Cei mai mulţi piloţi aflaţi într-o asemenea situaţie apelează la simulatoarele echipelor sau cel puţin încearcă noul circuit pe PlayStation, printre cazurile celebre în acest sens numărându-se şi Lewis Hamilton.

Totuşi, pilotul echipei Lotus afirmă că nu apelează la astfel de metode şi că preferă să înveţe un circuit în cadrul sesiunilor de antrenamente.

"Ştiu că unii piloţi muncesc din greu în simulator pentru a învăţa un nou circuit, dar acesta nu este pentru mine. Nu m-am jucat niciodată pe PlayStation şi nu am petrecut prea mult timp în simulator, dar asta nu pare să-mi fi afectat performanţele în trecut. Avem trei ore de antrenamente vineri şi încă o oră înainte de calificările de sâmbătă, aşa că toţi piloţii vor cunoaşte bine circuitul", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Lotus.

Via Lotus

Comentarii (2)

  • ferrari 2012
    nu se joaca pe PLAYSTATION , se joaca pe XBOX 360
    13 14
  • GrosJan
    si daca as fi pilot f1, daca nu as avea in curte cateva masini de curse si un circuit configurabil tot m-as da si in d-astea virtuale. Majoritatea pilotilor nu se dau inapoi de la sim. Cred ca sunt avantaje si dezavantaje. Pe un sim poti forta oricat, riscuri nu sunt. Poti invata un circuit nou. Distractie ... nu mai spun. Varietate. La dezavantaje ar putea fi faptul ca va trebui sa inveti practic doua feluri de reactie ale masinii, cea reala si cea din sim. Multi simraceri, considera ca sunt mai competitivi daca se concentreaza pe un singur simulator. Dar daca nu ai de cate ori ai chef o masina de f1 si un circuit pentru antrenament, simulatorul poate aduce un plus.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru