Raikkonen: "Nu-mi pasă dacă termin pe locul trei, vreau doar să câştig"

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen afirmă că nu îl interesează dacă va termina sezonul pe locul trei în clasamentul general, întrucât vrea doar să câştige curse şi titlul mondial.

Nu-mi pasă dacă sunt al doilea, al nouălea sau al zecelea.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Sebastian Vettel şi Fernando Alonso reprezintă principalele puncte de atracţie în Marele Premiu al Braziliei prin prisma luptei pentru titlul mondial dintre cei doi piloţi, însă există o luptă secundară pentru locul trei între Kimi Raikkonen şi Lewis Hamilton.

Pilotul echipei Lotus are un avantaj de 16 puncte, însă britanicul este într-o formă bună şi ar putea obţine o performanţă majoră la Interlagos. Contrar aşteptărilor, acest lucru nu îl deranjează pe Raikkonen, care afirmă că nu este interesat de locul trei, ci numai de victorii şi titlul mondial.

"Nu-mi pasă dacă sunt al doilea, al nouălea sau al zecelea. Suntem aici pentru a încerca să câştigăm şi nu obţin nimic dacă sunt al treilea sau al patrulea. Dacă întrebi pe cineva după 5 ani cine a fost al doilea sau al treilea, ar fi la fel. Nu are nicio importanţă. Poate arăta mai bine pe hârtie, dar în realitate nu înseamnă nimic", a declarat finlandezul.

Cu o lună în urmă, Raikkonen a glumit pe seama poziţiei pe care o va ocupa în clasamentul general, afirmând că nu vrea să termine în primii trei pentru a evita prezenţa la Gala FIA de la Instanbul, la care primii trei clasaţi sunt obligaţi să participe şi să poarte costum pentru a primi trofee pentru rezultatele obţinute.

"Aş prefera să fiu în afara locurilor doi şi trei pentru a nu trebui să merg la ceremonia de decernare a premiilor.

Sincer să fiu, nu-mi pasă dacă trebuie să mă duc. Pentru mine nu înseamnă nimic", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • Mentalitatea normala a unui campion mondial.
    13 8
  • Chiar de ar primi milioane de critici pentru ceea ce spune si pentru felul sau de a fi,Kimi nu face decat sa demonstreze ca are sange de campion! Bravo Kimi! :)
    17 8
  • GrosJan
    Iar o fotografie buna. Este surprinsa masina cu suspensia detensionata, cand masina este ridicata pentru cateva clipe. La Interlagos este cea mai denivelata pista, cea mai "saltareata" pista. Masina este surprinsa intr-o topaiala din asta.
    5 5
  • Vorbele lui Kimi sunt desprinse parca undeva din anii 50-60, cand toti pilotii visau sa fie campioni mondiali, indiferent ce conduceau...frumos, intr-un fel, parca din perioada romantica a F1, dar echipa nu prea cred ca-i de acord cu el. Punctele inseamna bani, bani multi, care alcatuiesc parte din bugetul anului viitor.
    11 3
  • GrosJan
    @Raikonnen: Un pilot pentru care a concura nu inseamna nimic, conteaza doar cati bani castiga si ce face cu ei. Nu-l intereseaza nici fanii, nici echipa, nici coechipierul, desi ii place sa fie lasat de acesta sa treaca. In rest, nu-l intereseaza nici de ce face altcineva, dar conteaza cand isi loveste adversarii sau abandoneaza lol. Cam ciudata atitudinea unui pilot caruia nu-i pasa de nimic, de fapt arata ca-i pasa de foarte multe dar prefera sa minta. Dar deh la ce caracter infect are la ce te poti astepta?
    4 8
  • kimi singurul pilot care este altceva in formula 1 ,atat ca om cat si ca pilot.sa nu ai pic de gust sa nu iti placa de kimi
    7 1
  • cel mai smecher tace si face, ce echipa e lotus si totusi e pe 3
    4 1
  • fangio
    Raikkonen...ultimul dinozaur al formulei 1. Geniul nebun care respira aerul vechilor vremuri, adevaratilor campioni!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru