Raikkonen: "Plecarea de la Ferrari a fost o uşurare pentru mine"

de Daniel Popescu
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a dezvăluit că plecarea de la Ferrari la finalul sezonului 2009 a reprezentat o uşurare şi admite că relaţia cu cei din jur este esenţială pentru a avea succes în Formula 1.

Pentru mine, plecarea de la Ferrari a fost o uşurare.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Kimi Raikkonen a părăsit Formula 1 la sfârşitul anului 2009 după ce Ferrari a decis să-l recruteze pe dublul campion momndial Fernando Alonso.

Finlandezul a negociat o revenire la McLaren, însă în cele din urmă a petrecut doi ani în WRC înainte de a semna cu Lotus, echipă pentru care a obţinut duminică prima victorie din acest an. Chiar dacă a fost nevoit să-şi întrerupă cu doi ani cariera în Formula 1 din cauza situaţiei de la Ferrari, campionul mondial din sezonul 2007 susţine că plecarea de la echipa a reprezentat o uşurare în condiţiile în care colaborarea cu italienii nu a decus aşa cum ar fi sperat.

"Nu a fost nici bine, nici rău. Am câştigat un titlu mondial cu ei şi am avut parte de perioade bune. Sunt mulţumit de cei trei ani pe care i-am petrecut acolo, dar nu mi-e dor de nimeni. Pentru mine, plecarea a fost o uşurare. Situaţia ar fi putut fi mai bună, dar acum reprezintă trecutul şi ceea ce s-a întâmplat nu poate fi schimbat.

Lucrurile nu durează mult dacă lucrezi într-un mediu în care relaţiile nu sunt bune", a declarat el pentru publicaţia spaniolă Marca.

Esential 3 ani a concurat Raikkonen pentru Ferrari, perioada in care a obtinut un titlu mondial in 2007
Situaţia este complet schimbată la Lotus, unde Raikkonen a observat o concentrare pe performanţă în detrimentul aspectelor politice.

"M-am simţit bine de la început. Oamenii lucrează cu calm din greu, dar vor să câştige, iar aspectele sportive şi tehnice au o importanţă mai mare decât politica", a adăugat el.

Pe de altă parte, relaţia bună dintre Raikkonen şi Lotus se datorează şi faptului că finlandezul are parte de mai multă libertate din partea echipei. În loc să-l ţină în frâu cu un program strict, Lotus a acceptat să-l lase pe finlandez să-şi facă propriul calendar, lucru confirmat şi de şeful Eric Boullier. "Trebuie să ne asigurăm că programul lui este variabil", a explicat francezul.

Via GMM

Comentarii (22)

  • ne lasi?!
    13 43
  • asta e problema adevarata la ferrari - politica. Cand scopul nu e doar acela de a castiga, cand buzunarul propriu influenteaza deciziile e normal sa ramana unii cu ochii in soare - fanii.
    24 3
  • "Lucrurile nu durează mult dacă lucrezi într-un mediu în care relaţiile nu sunt bune". E bine ca e constient de faptul asta.
    Ar mai fi nevoie sa-l si puna in practica. Ceea ce din pacate nu se va intimpla.
    Care este legatura intre ce declara acum o saptamana aici
    Raikkonen nu exclude revenirea la Ferrari sau McLaren
    http://formula1.automarket.ro/stiri/raikkonen-nu-exclude-revenirea-la-ferrari-sau-mclaren-47624.html
    si declaratiile astea ?

    PS: ca sa nu mai trebuiasca sa deschideti linkul
    "Povestea cu Ferrari s-ar fi putut termina mai frumos, dar oamenii cu care am lucrat sunt încă acolo, am o relaţie bună cu ei şi încă vorbesc cu ei. Nu se ştie niciodată. Nu ştiu cât de mult voi mai pilota. Poate nu voi mai concura pentru mulţi ani", a adăugat el.
    9 17
  • AndreiF1
    @pablo256r: Este distractiv de citit cum se contrazice singur nu-i asa? A incercat sa se duca la McLaren nu l-au vrut, acuma parca s-ar duce la McLaren dar tot nu-l vor, cei de la Ferrari sunt ocupati cu "politica" dar lui nu-i place "politica". Probabil ordinele de echipa date lui Grosjean sunt strategii de cursa si nu "politica", pentru ca nu mai este la Ferrari daca era la Ferrari erau "politica" si asa mai departe. Parerea este ca ori este confuz ori nici el nu mai stie ce sa zica.

    Mi se pare ciudat ca desi a plecat in relatii bune de la McLaren cei de acolo nu-l mai vor, deh nu l-au vrut nici in 2010 si nici in 2013, probabil si ei sunt ocupati rau cu "politica". Cei de la Mercedes nu-l vor, cei de la McLaren nu-l vor, cei de la Ferrari nu-l vor...era cam evident ca doar Lotus sunt interesati pentru ca oricum este in faliment si sponsorii principali s-au retras. Echipa Lotus Renault, la care nici Lotus si nici Renault nu sunt implicati ca sponsori loool, cat de comica poate sa fie situatia asta?
    12 17
  • A f1&P 256r
    2 ratati carora le foame!!!!! Vedeti ca slabit Kimi!!!!! Mai mancati un pic!! :)))
    5 18
  • Un pilot bun dar cu un caracter ciudat!
    12 8
  • Asa este Andrei. E ciudat cum se schimba omul de la o saptamana la alta. Si inca diametral opus !
    Acum spune asa " Sunt mulţumit de cei trei ani pe care i-am petrecut acolo, dar nu mi-e dor de nimeni."
    iar acum o saptamana .... "oamenii cu care am lucrat sunt încă acolo, am o relaţie bună cu ei şi încă vorbesc cu ei."
    Singura explicatie posbila e ca-l suna cei de la Ferrari ? :)
    8 11
  • Mai lipseste mobius sa comenteze si se intruneste trioul de fani ai "magicului,fenomenalului,incredibilului,simpaticului,comunicativului" alfonzito!!!!!!!!!!!! :))) bv,baietei!!!
    11 8
  • nu o sa inteleg niciodata de ce oamenii trebuie sa auda numai stereotipuri.politicienii spun aceleasi lucruri, fotbalistii la fel, pilotii la fel.kimi e ceva aparte facand execeptia contradictia asta ,dar in rest el chiar a spus ce a gandit.el nu e genul sa dea interviuri, sa laude toata ziua echipa ,sa multumeasca zi de zi cuiva.el e aparte ,fara politica ,fara reclame ,fara nimic din astea.daca nu el ,cine altcineva vi se pare a fi cel mai simpatic din formula1.e un videoclip pe youtube cand era la ferari si el datea un interviu la cineva de la el din tara si dintr o data apare elicopterul cu montezemola ,angajatii fugeau care incotro precipitatii si vine unul la kimi si ii zice ,hai ca a venit seful ,si el ii zice ,spunei ca fac ceea ce fac.nu i a pasat nici nu s a uitat la el.deaia kimi nu mai e la ferari ,si la echipe de top ca nu pupa in cur pe nimeni.daca era unul la 0 mie de oameni ca raikonnen altfel era lumea.
    14 2
  • GrosJan
    nu e niciun trio. E acelasi fan posedat de alonso care face singur conversatie. El spune, el aproba. Cum ii eclipseaza vreun pilot idolul devine tinta lui.
    16 9
  • Bine zis,Grosjan!! ;)
    4 6
  • Nu stiu daca McLaren nu l-a vrut in 2010 si 2013 sau pur si simplu au fost niste complicatii acolo.Pana la urma negocierile nu sunt chiar asa simple ca in piata,asa ca tind sa dau vina mai degraba pe impresari decat pe McLaren sau Kimi.
    Despre contradictie indraznesc sa spun ca nu prea exista.Adica daca pastreaza inca legatura cu fostii colegi de la Ferrari nu are cum sa-i fie dor de ei,pentru ca nimanui nu ii este dor de o persoana cu care se vede sau cu care vorbeste cel putin ocazional.Si cand spune ca e multumit de cei 3 ani de la Ferrari dar ca a simtit,totusi,o usurare atunci cand a plecat de acolo il inteleg oarecum:si eu sunt destul de multumit de cei 4 ani de liceu,dar m-am simtit usurat atunci cand l-am absolvit si "m-am scapat de el".Si nu sunt singurul!Asa ca pur si simplu nu vad nicio contradictie.Poate ma lamureste careva in caz ca ma insel?!
    13 2
  • @fgfg: nu o sa intelegi niciodata nimic pentru ca nu stii ce inseamna un stereotip. daca era unul la o mie de oameni ca raikonnen altfel era lumea, era o lume foarte trista din pacate. o lume in care nu prea se merita sa traiesti, iar asta nu doresc sa vad.
    1 15
  • AndreiF1
    @adycd11: Cam multe complicatii si in postul tau. Ori sunt complicatii ori esti confuz sincer. Adica nu stii daca cei de la McLaren l-au vrut in 2010 si 2013 dar... au fost complicatii. Dar nu stii nici daca l-au vrut pentru ca sunt aceleasi complicatii. Pai iti spun eu sigur ca nu l-au vrut altfel era pilot McLaren in 2010. Cum nu s-a intamplat asta este foarte clar care a fost complicatia: nu l-au vrut. Si nu l-au vrut nici pentru 2013, pentru ca au ales un alt pilot din prima. Si aici probabil exista complicatii, adica au fost interesati doar de Perez.

    Cat despre comparatia cu liceul, ma bucur ca l-ai absolvit desi, la ce punctuatie folosesti... . Nu stiam ca tu ai fost platit sa termini liceul altfel nu-mi dau seama de ce te-ai bucurat ca "ai scapat de el". Contradicitia este de fapt o complicatie, si se numeste tu. De fapt tu nu vroiai sa faci liceul dar te-au obligat parintii nu? Eh pe Raikkonen nu l-a obligat nimeni sa semneze cu Ferrari dar l-au obligat sa plece. Iar pe el nu l-a deranjat sa primeasca acel salariu in 2010, in ciudat numeroaselor chestii care nu i-au placut la Ferrari, chestii pe care inca nu le stim. Un fel de "voi nu ma vreti da eu va vreau salariul". Stim doar ca de fapt nu pastreaza cu nimeni de la Ferrari legatura pentru ca este evident ca nu-l suna nimeni de la Ferrari sa-l intrebe ce mai face. "Pastreaza legatura" inseamna ca poate isi doreste sa revina la Ferrari sau poate la McLaren, dar cei de acolo nu sunt interesati. Ceea ce din toate declaratiile, in care a spus ca poate va reveni la McLaren sau Ferrari desi nici una din aceste echipe nu mai este interesata de el. Cam multe complicatii si contradictii. Si lui Raikkonen sigur ii place la Lotus pentru ca oricum nu este dorit in alta parte. Are toate usile deschise, dar scrie Lotus pe ele.

    Sper ca am explicat destul de simplu inca sa intelegi punctul meu de vedere.

    P.S. Cat despre liceu... a fost o perioada frumoasa cu care nu te ve mai intalni in viata, can ciudat ca esti bucuros ca ai scapat de el. Foarte ciudat de fapt.
    6 11
  • mobius
    Alonso el,e cel mai bun pilot de pe grila,a fost si va ramane
    Aceasta e deosebirea intre mine si voi ca eu inteleg aceste lucruri,iar voi nu sunteti in stare sa le intelegeti!
    ADIO!
    4 10
  • Kimi a fost "respins" de la Ferrari pentru ca cocheta prea mult cu "Bachus". Nu stiu cati dintre voi aveti cunostinte despre latura asta a lui. A fost, si inca este un foarte bun pilot dar care s-a risipit din cauza mai sus mentionata. Imi pare rau de el, multi alti sportivi foarte talentati au ramas la stadiul de "tineret sperante" din acelasi motiv.
    Pacat, mare pacat. De asta nu a avut loc la nici o alta echipa timp de doi ani.
    6 8
  • Si inca o chestie: va rog sa incetati atacurile la persoana doar din motivul ca celalalt nu tine cu cine tin eu. Aveti, va rog, un pic de coloana vertebrala si incercati sa purtati un dialog civilizat.
    Multumesc anticipat.
    6 7
  • O atmosfera bolnava la cea mai titrata echipa din formula 1.
    3 1
  • !!!!.daca tu asta ai inteles din tot ce am scris eu acolo,inseamna ca esti atat de prost incat nici nu ma pot supara pe tine.
    6 1
  • @pablo nu stiu care
    Mai pablo,cum il mai cunosti tu pe Kimi Raikkonen!!!!!!!!!!! Cum ai tu cunostinta de toate laturile lui!!!!!!!!!!!!! Ai pretentii ca cei care iti raspund sa aiba coloana vertebrala,dar tu esti ca o tzatza de pe sant care stie ce face toata lumea!!!!!! Bine ca ai fost tu langa Kimi sa vezi ce face si ti-au zis cei de la Ferrari de ce au incetat colaborarea cu el!!!!!!! Ai pretentii de domn,dar ai atit de tzatza!!!!! Limiteaza-te la pupaturile in fundul milogului de alfonzo!!!!Ca pareri pertinente nu ai!!!
    2 5
  • Tu cel care te ascunzi dupa copac (@pablo nu stiu care) ai ceva de spus sau doar ai dat si tu un reply ca sa iti cresti audienta ?
    Daca ceea ce am scris in la 08.11.2012, 23:49 nu sint adevarate te rog sa aduci argumente. Sau nu ai ? Pacat de Kimi, pacat de cei care trebuie sa-l suporte.
    1 4
  • @pablo
    Ai impresia ca tampeniile pe care le debitezi sunt ADEVARURI????? Nu sunt decat pareri!!!!!!!!!!!! Cine ai impresia ca esti ca sa detii tu adevaruri????? TOt ce ai debitat sunt chestii citite in presa,nu inseamna ca sunt neaparat adevaruri!!!!! Daca il consti u personal pe Kimi sau staff-ul Ferrari,inseamna ca sunt adevaruri si ca stii ce vb. Dar citind articolele din presa,iti faci o parere mai mult sau mai putin subiectiva!!!! Nu adevaruri!!!!!! la varsta asta,ar trebui sa vezi lucrurile mai clar!!!!!! Dar pacat de cei care tb sa te suporte cu "adevarurile" pe care le debitezi!!!!!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru