Raikkonen s-a răzgândit: "Situaţia prezentă este diferită de cea din 2007"

de Daniel Popescu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a minimalizat repetarea parcursului din finalul sezonului 2007 în care a câştigat titlul, afirmând că monopostul Lotus nu a demonstrat încă dacă poate obţine victorii.

Kimi Raikkonen a afirmat recent că rămâne optimist cu privire la şansele sale la titlul mondial, chiar dacă are de recuperat 48 de puncte în numai patru curse în faţa lui Sebastian Vettel.

Argumentul finlandezului a fost că în sezonul 2007 a câştigat titlul deşi era la 17 puncte de lider cu două curse înainte de final într-o perioadă în care victoria era recompensată cu numai 10 puncte, însă acum a dat semne că s-a răzgândit.

El afirmă că situaţia este diferită ca urmare a faptului că Lotus nu şi-a trecut încă în cont nicio victorie şi nici nu deţine un monopost la fel de competitiv ca Red Bull, McLaren sau Ferrari.

Urmareste Automarket
"Sigur că încă avem o şansă, dar este o perioadă diferită comparativ cu 2007.
În 2007 aveam un monopost despre care ştiam că poate câştiga toate cursele, dar acum nu avem cel mai rapid monopost şi avem nevoie de mai mult ajutor pentru a câştiga. Dar vom continua să încercăm şi sperăm să reuşim. Încercăm până când nu va mai exista nicio şansă, dar este o situaţie diferită. Dacă vom putea îmbunătăţi monopostul în următoarele curse vom vedea ce se întâmplă"
, a declarat el reporterilor prezenţi în India.

Via GPUpdate

Comentarii (3)

  • GrosJan
    dap, cam diferita. Dar daca vor veni cu un pachet capabil sa castige ultimele curse ar putea semana. Putin probabil insa. Cam astea lipsesc ca sa fie asemanare: victoriile.
    10 5
  • mobius
    Pentru victorii sunt responsabili si pilotii. De cand a plecat Alonso de la Renault, aceasta echipa, acum Lotus, nu a mai castigat ceva, ma refer la o cursa (nu mai stiu, e posibil Kubica sa fi castigat). In acelasi timp, sunt convins ca actualul monopost Lotus este ceva mai bun decat era Renaultul lui Alonso din 2008 si 2009.
    2 16
  • GrosJan
    si pentru castigarea unui campionat tot pilotii sunt sunt si ei responsabili. De cand a plecar Raikkonen de la Ferrari aceasta echipa nu a mai castigat niciun titlu. E mai rapid pe un tur Lotus-ul actual decar Renault-ul din 2009 sau e vorba relativ la concurenta? Daca e varianta a doua, as zice ca da, Renault-ul ala era de locul 9 pe cand Lotus-ul ar fi cam de locul 6. 6 si nu 7 pentru ca uneori Massa nu are masina lui Alonso. Raiko ia si locul 2 pe cand Alonso tot pe 9 se clasa. Se pune victoria din Singapore?
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru