Raikkonen va fi penalizat cu cinci poziţii pe grilă în Malaysia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.03.2012
Kimi Raikkonen va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Malaysiei după ce a fost nevoit să înlocuiască cutia de viteze a monopostului Lotus.

Speranţele lui Kimi Raikkonen de a obţine un rezultat convingător în Marele Premiu al Malaysiei au scăzut dramatic la finalul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Lotus a identificat o defecţiune la cutia de viteze utilizată pe monopostul pilotat de finlandez şi a decis să o înlocuiască în perspectiva calificărilor de sâmbătă, motiv pentru care va suferi o penalizare de cinci poziţii pe grila de start.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, Raikkonen a terminat pe locul şapte cursa de debut din Australia, însă a avut parte de o sesiune de calificări dificilă, în care o eroare personală şi o neînţelegere de comunicare cu echipa l-au determinat să rateze promovarea în a doua parte.

Finlandezul nu este însă singurul care va suporta o penalizare de cinci poziţii pe grilă în Malaysia. Heikki Kovalainen, conaţionalul său de la Caterham, a primit o sancţiune similară după ce a încălcat regulamentul Safety Car-ului în Marele Premiu al Australiei.

Via | FIA

Comentarii (4)

  • deja vu
    si uite asa a pierdut el titlul in 2005. Numai probleme tehnice + corespunzatoarele retrogradari .... Atunci titlul nu l-a castigat Alonso ci l-a pierdut Raikkonen. Dar asa se scrie istoria F1.
    5 1
  • babuinu
    f1
    at a fost competitie tare,k in orice sport norocul tine cu cel mai bun
    0 2
  • defecţiune la cutia de viteze
    Testele din iarna-se pare-nu sunt suficiente, ca durata, pentru pregatirea si verificarea/setarea monoposturilor pentru curse. E prematur pentru etapa II-a!
    1 0
  • babuinu
    d-aia n-a tinut norocu cu Alonso de a castigat Vettel. Ca "norocu tine cu cel mai bun"...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru