Reactii radicale la debutul lui Alguersuari in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.07.2009
Debutul lui Jaime Alguersuari in Formula 1 a dat nastere la numeroase reactii contradictorii in privinta calitiatilor si a experientei de care beneficiaza tanarul pilot spaniol.

Jaime Alguersuari va deveni in acest weekend la 19 ani si 125 de zile cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1, urmand sa debuteze in cadrul Marelui Premiu al Ungariei.

Pilotii din Marele Circ nu au ezitat sa isi spuna parerea despre faptul ca un pilot cu un singur test aerodinamic la volanul unui monopost de Formula 1 va debuta intr-o competitie de o astfel de anvergura, acestia impartindu-se practic in doua tabbere: una a sustinatorilor, iar cealalata a criticilor.

In general, pilotii isi sustin parerile in functie de modul incare si-au facut chiar ei debutul in Formula 1, astfel ca aceste declaratii pot fi considerate foarte subiective. Iata o sinteza a celor mai interesante reactii la debutul lui Jaime Alguersuari in Formula 1.

REACTII POZITIVE:

Fernando Alonso: "Cum ai putea sa spui nu cand ai oportunitatea de a pilota un monopost de Formula 1? Este o mare oportunitate, este oportunitatea vietii si trebuie sa profiti de ea. Acum poti sa parcurgi multe tururi in zilele de vineri si, chiar daca probabil nu este 100% pregatit pentru aceasta cursa este o oportunitate grozava si sper ca in curand sa fie apt 100%".

Sebastian Vettel: "Cred ca singurul lucru pe care il putem critica este regulamentul. Ajungem in situatia de a avea un pilot in F1 care nu a facut nici macar un test. Cred ca este extrem de dificil pentru tinerii piloti, indiferent de varsta, sa ajunga in Formula 1 fara nicio sansa sa demonstreze de ce sunt in stare.

Ai doar o zi sau doua de teste. Ii doresc tot ce este mai bun si cred ca are suficient timp, dar cu siguranta nu este cea mai simpla modalitate de a intra in F1".

Nick Heidfeld: "Faptul ca pilotii devin din ce in ce mai tineri este destul de normal si usor de explicat, pentru ca ei incep mai devreme cariera in karting. Cand am concurat in Formula Ford aveai voie sa fii acolo numai dupa 18 ani, acum cred ca poti sa faci asta si cand ai 16 ani. Pentru mine nu este importanta varsta. Webber a castigat prima lui cursa la 32 de ani, iar Michael Schumacher nu era cel mai tanar cand a castigat ultimul sau titlu. Varsta nu este atat de importanta".

REACTII NEGATIVE:

Felipe Massa: "Din punctul meu de vedere este prea tanar. Cand am ajuns in Formula 1 aveam doar 20 de ani si chiar si asa eram prea tanar. Am fost prea neexperimentat sa intreb ce am nevoie de la masina, asa ca am comis greseli. Dar, chiar daca era prea devreme si pentru mine, am facut foarte multe teste in iarna precedenta. Alguersuari nu a pilotat niciodata un monopost de Formula 1 sau a pilotat in linie dreapta. Pentru mine este gresit. Nu este bine pentru el. Dupa mine, isi poate da foc la valiza foarte repede. Poate ca este un talent incredibil si se va descurca mai bine decat crede toata lumea, dar nu este bine pentru el. Sunt surprins ca o echipa pune un astfel de tip in masina. Nu este corect".

Mark Webber: "Nu sunt de acord ca Formula 1 sa fie o scoala de invatare. Cand ajungi in F1 trebuie sa fii pregatit, aici nu este un loc in care sa inveti.

Unii fac asta, dar in zilele noastre este mai greu fara teste. Cred ca vom vedea mai multe situatii de genul asta in viitor. Nu mai este ca acum cativa ani, cand un debutant era la 8 secunde de lider, ceea ce a fost ridicol. Alguersuari nu va fi asa. Va fi suficient de rapid si va invata. Dar noii piloti devin din ce in ce mai tineri, dupa Formula Ford vrei sa fii in F1. Este foarte ieftin acest drum, dar nu este atat de usor cand ajungi in F1".

Jenson Button: "Daca cineva iti ofera oportunitatea sa concurezi in Formula 1 profiti de ea, dar la varsta asta cu siguranta ii poate distruge cariera. Daca totul merge bine, va fi fantastic, dar este pe muchie de cutit. Este foarte mult de invatat. Sunt sigur ca va fi rezonabil de rapid, dar nu cred ca va fi la fel de rapid ca Sebastien Bourdais. Poate mai tarziu, dar nu stiu cate curse ii vor oferi Toro Rosso. Alguersuari este intr-o pozitie dificila, pentru ca atunci cand cineva iti ofera sansa este dificil sa spui ca nu esti inca pregatit, pentru ca visul tau este sa concurezi in Formula 1".

Alguersuari a participat vineri la prima sesiune de antrenamente din cariera sa, spaniolul fiind cronometrat cu 1:24.228 pe circuitul de la Hungaroring. Desi a ocupat ultima pozitie, pilotul Toro Rosso a avut un debut promitator, fiind cu numai doua zecimi de secunda mai lent decat coechipierul sau, Sebastien Bourdais.

Taguri: Alguersuari, debut

Comentarii (2)

  • coechipierul sau sebastien....
    coechipierul sau Sebastien Buemi, ca Bourdais a fost dat afara :)))
    0 0
  • pozitive vs. negative
    ce spune button mie nu mi se pare a fi deloc negativ. ba din contra.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru