Detalii noi despre Toyota bZ Compact SUV. Anunță un rival electric al lui Volkswagen ID.4

de Alexandru Monenciu
Luni, 05.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Toyota bZ Compact SUV a debarcat în Europa. Cu această ocazie, producătorul asiatic a dezvăluit o serie de detalii noi, inclusiv dimensiunile acestui exercițiu de design.

Toyota a publicat primele imagini cu noul concept bZ Compact SUV în luna noiembrie. Acesta anunță unul dintre cele 6 modele cu zero emisii pe care Toyota le va lansa în Europa, până în 2026.

După ce a fost prezentat în SUA, conceptul a debarcat acum în Europa, în cadrul Kenshiki Forum din Bruxelles, Belgia. Cu această ocazie am aflat și dimensiunile noului bZ Compact SUV.

Așadar, lungimea măsoară 4.538 milimetri, 1.888 milimetri sunt trecuți în dreptul lățimii, iar 1.560 milimetri măsoară înălțimea. Concret, conceptul bZ Compact SUV este cu 152 de milimetri mai scurt și cu 28 de milimetri mai lat decât bZ4X.

Sau, este cu 78 de milimetri mai lung decât Corolla Cross și cu 62 de milimetri mai scurt decât RAV4.

Jantele măsoară 21 de inch, dar, cel mai probabil, nu vor fi preluate și de versiunea de serie.

Designul este specific familiei de modele cu zero emisii bZ. Potrivit reprezentanților Toyota, coeficientul aerodinamic Cd este unul foarte mic, pentru a ajuta autonomia.

Nu au precizat, însă, o valoare concretă.

Interiorul este unul minimalist, cu display-uri generoase, foarte puține butoane fizice, materiale reciclate și un volan deloc convențional.

Nu știm exact când va debuta versiunea de serie a conceptului bZ Compact SUV. În schimb, îți putem spune că în 2023 vom face cunoștință cu noua generație Toyota C-HR, anunțată și ea de un concept care a debutat tot azi.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru