Red Bull anticipează că Mercedes va domina şi sezonul 2015

de Daniel Popescu
Luni, 09.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, consideră că Mercedes va domina Formula 1 şi în sezonul 2015, însă este încrezător că Toro Rosso poate ocupa locul cinci în clasamentul constructorilor.

Mercedes sunt încă în frunte şi se pare că nu va exista nicio schimbare în dominaţia lor.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Mercedes a fost echipa cu cel mai bun randament pe parcursul sesiunii de teste de la Jerez din punctul de vedere al numărului de tururi parcurse, însă Ferrari a arătat primele semne că va înregistra progrese comparativ cu anul trecut.

În schimb, cei de la Red Bull Racing au avut parte de o sesiune relativ modestă din cauza unor probleme de fiabilitate înregistrate la unitatea de propulsie oferită de Renault.

▶ Statisticile testelor de la Jerez: Ferrari cu viteza, Mercedes cu fiabilitatea

În acest context, Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, anticipează că Mercedes îşi va continua dominaţia în Formula 1 şi în sezonul care va începe la jumătatea lunii martie. "Mercedes sunt încă în frunte şi se pare că nu va exista nicio schimbare în dominaţia lor. Dacă Renault poate reduce diferenţa la 40-50 de cai putere, atunci ar trebui să fim în măsură să luptăm, cu condiţia să avem din nou un monopost bun.

Dar nu am dubii în această privinţă. Să reducem diferenţa ar însemna să avem succes", a declarat omul de afaceri austriac.

Toro Rosso ar trebui să fie capabilă să lupte pentru locul cinci în clasamentul constructorilor.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Mateschitz a fost prezent în paddock-ul circuitului de la Jerez într-una dintre cele patru zile de teste şi a purtat discuţii inclusiv cu oficialii celei de-a două echipe, Toro Rosso.

Chiar dacă italienii vor alinia la start o linie de piloţi formată din debutanţii Max Verstappen şi Carlos Sainz Jr., Mateschitz consideră că echipa îşi poate îndeplini ambiţiosul obiectiv de a termina sezonul pe locul cinci în clasamentul constructorilor. "Avem doi tineri piloţi excelenţi acolo. Obiectivul nu s-a schimbat, Toro Rosso este o şcoală de învăţare pentru tinerele talente. Împărtăşesc opinia lui Franz Tost (n.r - şeful STR) că Toro Rosso ar trebui să fie capabilă să lupte pentru locul cinci în clasamentul constructorilor", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Toro Rosso pe 5... e o exagerare.
    7 5
  • Locul 5 nu este o exagerare daca Lotus si F india se retrag....
    9 4
  • Anul trecut au avut un monopost bun.
    14 1
  • iar e plictisitor.macar sa fie o lupta crancena ptr locul 2..as vrea ferrari sa fie
    8 3
  • Probabil ca asta e situatia reala din acest moment insa cred ca si adversarii echipei Mercedes practica anumite "tactici de adormire".
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru