Red Bull: "Ar fi frumos ca Webber să câştige o cursă înainte de retragere"

de Daniel Popescu
Joi, 17.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner speră ca Mark Webber să obţină cel puţin o victorie în ultimele patru curse ale anului, pentru a marca într-un mod fericit retragerea din Formula 1.

Esential 2 este cel mai bun rezultat al lui Webber in sezonul 2013, obtinut in Malaysia, Marea Britanie si Japonia
5 este locul pe care trebuie sa termine Vettel in India pentru a deveni campion
Mark Webber a plecat din pole position în Marele premiu al Japoniei şi a fost implicat în lupta pentru victorie până spre finalul cursei, însă în cele din urmă a obţinut doar locul trei.

Întrucât australianul se află la ultimul său sezon în Formula 1, şeful Christian Horner şi-a exprimat speranţa că Webber va reuşi să obţină măcar o victorie în finalul campaniei, în ciuda dominaţiei lui Sebastian Vettel.

"Vettel a câştigat fiecare cursă de după pauză de vară, ceea ce reprezintă o performanţă incredibilă. Mai sunt patru curse, iar obiectivul nostru este să continuăm în acelaşi mod. Cred că niciunul dintre noi nu-şi putea imagina această serie, iar în prezent pilotajul său este suprem.

Dar Webber a fost destul de aproape în Japonia. Ar fi grozav să-l vedem pe Webber câştigând o cursă înainte de sfârşitul sezonului", a declarat britanicul citat de publicaţia Autosport.

Ar fi grozav să-l vedem pe Webber câştigând o cursă înainte de sfârşitul sezonului.

Christian Horner
Sef Red Bull
Victoria obţinută la Suzuka nu l-a ajutat însă pe Vettel să devină campion, întrucât Fernando Alonso a ocupat locul patru. Horner insistă însă că acest lucru nu reprezintă o problemă, mai ales că titlul mondial a devenit practic o formalitate.

"Am fost la Suzuka cu scopul de a câştiga cursa, iar campionatele se vor aşeza natural. În India vom ataca la fel ca în Japonia. Dacă câştigăm mai multe puncte decât ceilalţi, vom câştiga titlul. Dar niciunul dintre membrii echipei nu este dezamăgit", a adăugat el.

Întrucât are un avans de 90 de puncte în clasament, Vettel are nevoie de doar de o clasare în primii cinci în Marele Premiu al Indiei pentru a deveni matematic cvadruplu campion mondial, indiferent de rezultatul lui Alonso.

Via Autosport

Comentarii (13)

  • "......pilotajul sau(Vettel) este suprem",cred ca a baut prea mult energizant când a spus asta. Stim cu totii ce inseamna Webber la RedBull, asa ca nu mai e rost de comentarii. Daca era lasat Webber ar fi castigat cel putin 2 curse.
    19 12
  • Modre, si eu sunt fan Webber, dar cred ca in Japonia nu se punea problema sa fie oprit, strategia cu 3 opriri putea sa fie chiar buna de tot. Daca trecea de Gosjean mai repede il putea ataca lejer pe Vettel si fiind pe cauciucuri mai bune, era mare probabilitatea de a trece de el. De data asta a fost nesansa lui de a sta in spatele unui Lotus lent, prea mult.
    11 15
  • nesimtitii
    ba, da astia chiar is incredibili... ce bazar e asta??? O fac pe cinstitii si mortu'n popusoi precum ca n-au legatura cu asta. Eu va spun ca ei cu Vettel si-au facut imagine deja si deaceea asta nu mai patrunde in primii. Daca astia au masini egale apoi eu is popa, mi-a dat bine de inteles si chiar foarte convingator cursa din Singap.
    12 8
  • "Mark Webber a plecat din pole position în Marele premiu al Japoniei şi a fost implicat în lupta pentru victorie până spre finalul cursei, însă în cele din urmă a obţinut doar locul trei."
    totusi a fost pe locul 2!!!!!!
    18 0
  • John Doe
    "pilotajul lui Vettel este suprem" in opinia unora, "pilotajul lui Alonso este suprem" in opinia altora. Care sunt mai indreptatiti sa creada asta? Cand Alonso a iesit campion, am auzit numai pareri de fan cum ca rezultatul certifica
    1 1
  • pablo256r
    Nu ai nici pic de decenta dl.Horner (sau hornar pe limba noastra). Pai dle., dupa cursa Mark nu a inteles de ce a trebuit sa treaca de trei ori pe la boxe. Si dta. spui ca "speri sa catige o cursa"? ... pai tocmai ca l-ai facut sa piarda primul loc intr-o cursa!
    2 2
  • nu va mai faceti iluzii! campion va fi aproape intotdeauna pilotul cu cea mai buna masina, care e sustinut si motivat de echipa si care se va impune in fata coechipierului sau. acel pilot este acum vettel insa ar putea fi oricand daca conditiile se vor schimba hamilton, alonso, raikkonen etc. personal cred ca daca la red bull in ultimi ani ar fi fost rosberg avandu-l coechipier pe webber, si el lua cel putin 2 titluri... poate si 3 ca vettel...
    2 2
  • John Doe
    "campion va fi aproape intotdeauna pilotul cu cea mai buna masina" by dany

    Cum ramane atunci cu alte pareri de fan cum ca Alonso a castigat fara cea mai buna masina?
    1 1
  • GrosJan
    celor care vaita un anumit pilot ca din cauza materilaului diferit de concurs e defavorizat adulatul

    Daca am face un an competitie monomarca, pe ce masina de F1 vreti ar rezulta un clasament foarte foarte NEASTEPTAT. Posibil ca adulatul sa nu se afle in primii 5.

    Lucrurile stau cam asa: cu sansa si suficienta valoare iti faci un nume. Apoi mergi la echipe mari. Aici se ivesc alte sanse, ai posibilitatea sa concurezi la varf iar cota ramane ridicata. Chiar daca ai cam rasuflat intre timp ... dai vina pe masina - o solutie, daca ai noroc de coechipier slab

    Uitati-va la Button. In 2008 era pe picior de plecare. Background cam nu prea, tocmai si de aceea pleca, nu avea oferte. Apoi a venit sansa in 2009, a fost destul de bun, si-a facut un nume. Acum are oferte de la 4, 5 echipe de top, cu toate ca e departe de forma din 2008 cand nu avea niciuna. Pam, pam

    Asta pentru ca e dificil de prezis care pilot e bun cu adevarat, echipele urmaresc background-ul. Si sa nu fie batut de coechipier, caz in care cota se duce rapid in jos
    4 1
  • @John Doe

    de aceea am zis ”aproape intotdeauna”... sansa si norocul au si ele un rol. iar daca spui ca sunt unii care afirma ca alonso ar fi castigata fara a avea cea mai buna masina atunci ei se refera la sezonul 2005. numai ca alonso in 2005 a avut cea mai buna masina. poate nu a avut-o pe cea mai rapida, aceea fiind McLaren care merita titlul prin Kimi mai mult decat spaniolul. cine a urmarit acel sezon isi aminteste cum finlandezul a pirdut titlul din cauza fiabilitatii precare (abandona mai ales in fumul motorului spart adesea din postura de lider). erau si unii mari specialisti gen miki alexandrescu care spuneau ca pilotul e de vina deoarece sparge motoarele. acest lucru a fost infirmat in 2007 cand la ferrari kimi raikkonen nu a mai spart nici macar un motor... cel putin in curse!
    1 0
  • @dany Pariez ca daca il pui pe Chilton intr-un Red Bull, tot nu va fi campion.

    Apoi pilotajul lui Vettel nu este suprem. Horner sa-si aduca aminte de cursa din Ungaria, unde Kimi l-a tinut la respect. Daca tot era atat de suprem, ar fi trebuit sa inventeze ceva.
    Asta cu pilotajul suprem e gogoasa de-aia pentru mass-media si ca sa-l mangaie putin pe Vettel. Horner e la fel de constient ca nu se poate stabili astfel de criterii, iar pilotajul lui Vettel n-are nicio treaba cu suprem, superb, nemaivazut, extraordinar.

    Un pilotaj suprem poate ca are Kimi. Cum te prinde, cum te depaseste. Nu iarta nimic. E genial cand vine vorba de depasiri.
    3 2
  • GrosJan
    Indianu Kimi Iute
    Cum te prinde cum te ... depaseste
    3 3
  • GrosJan
    Intra la pit o treime de minut
    Si o ia de la inceput
    Iar se pune pe ... depasit
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru