Red Bull: "Conflictul s-a rezolvat, Webber şi Vettel au dat mâna"

de Daniel Popescu
Joi, 28.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Red Bull a reuşit să rezolve conflictul dintre Sebastian Vettel şi Mark Webber de la Sepang în cadrul discuţiei care a avut loc la finalul cursei.

La finalul Marelui Premiu al Malaysiei în care Sebastioan Vettel a igonorat ordinele de echipă şi l-a depăşit pe Mark Webber pentru a câştiga cursa, Red Bull Racing i-a convocat pe cei doi piloţi la obişnuita întâlnire tehnică.

Inevitabil, întâlnirea a deviat spre incidentele de la finalul cursei, iar consultantul Helmut Marko afirmă că cei doi piloţi s-au împăcat şi chiar au dat mâna.

"Piloţii nu trebuie să fie neapărat pe aceeaşi lungime de undă, dar trebuie să fie un parteneriat puternic. Vettel şi-a cerut scuze în conferinţa de presă, iar acesta este primul pas corect. La întâlnirea de după cursă au existat discuţii relevante despre cursă, iar apoi cei doi piloţi şi-au dat mâna. Aşa că pentru noi problema este rezolvată", a declarat austriacul pentru publicaţia britanică The Mirror.

Urmareste Automarket
Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, i-a luat însă apărarea lui Vettel şi susţine că acesta a acţionat ca un adevărat campion mondial.

"Dacă aş fi fost Vettel, cu trei titluri mondiale câştigate pentru echipă, iar cineva mi-ar da instrucţiuni prin radio, probabil că aş face la fel ca şi Kimi Raikkonen când a primit instrucţiuni şi aş spune că ştiu ce fac", a precizat britanicul pentru SkySports.

În plus, el afirmă că Red Bull nu are niciun motiv să-l pedepsească pe german pentru încălcarea ordinelor de echipă.

"Nu cred că aş lua aşa ceva în considerare. I-aş spune lui Vettel ca pe viitor să nu mă mai facă să par un idiot. Dar celor de la Red Bull nu le pasă cine câştigă. Vor să câştige campionatul. Ce importanţă are pentru ei (n.r - cine câştigă)?", se întreabă el.

Via The Mirror, SkySports

Comentarii (7)

  • şi-au dat cate o mâna cu pumnul strans
    23 2
  • Stati fara griji,ca unii se jura cu mana pe Biblie si tot fac cum vor ei!
    "Piloţii nu trebuie să fie neapărat pe aceeaşi lungime de undă, dar trebuie să fie un parteneriat puternic"-adica pilotii nu sunt tratati intr-un mod egal si Webber trebuie sa-l slujeasca pe Vettel.
    " Dar celor de la Red Bull nu le pasă cine câştigă. Vor să câştige campionatul. Ce importanţă are pentru ei (n.r - cine câştigă)?"- pai are deoarece castigand cat mai multe campionate capata o imagine mai de valoare (nu neaparat si experienta) si cum exista vorba aceea "spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun ce vrei sa fi" la fel e si in cazul de fata: echipa cu piloti mai de valoare capata la randul ei o iagine de valoare iar nr-ul sponsorilor creste.
    7 6
  • si marmota invelea ciocolata..
    Ce sa faca saracul,da si mana,asta e ordinea RBR...si de unde pana unde sa-l compare pe disperatul de Fettel(au) cu Kimi,ala are cohones cum asta nu va avea niciodata,asa ca Vettel-ush are nevoie de "fusta" echipei sa poata face pe cocosul !
    13 15
  • Webber cand a semnat anul trecut inca un contract cu RB stia clar la ce se inhama. Reactia de weekendul trecut nu isi avea rostul si o gaesc chiar deplasata.
    In majoritatea comentariilor negative la adresa lui de pe acest site spuneti ca Vettel este un copil rasfatat. Da, Vettel este un copil rasfatat care a castigat 3 titluri mondiale luptand cu barbati adevarati. Anul trecut RB nu a fost cea mai puternica masina pana pe final de sezon.
    Webber a "murit" speranta pentru ca atunci cand a avut o sansa nu a stiut sau nu a putut sa profite de ea. Vettel a stiut si a putut. Asta este F1 in ziua de azi, un sport in care si un copil poate castiga 3 titluri mondiale consecutive. Intr-un final o sa se meturizeze si Vettel, probabil dupa ce il castiga titlul cu numarul 8. Pana atunci nu cred ca o sa il opreasca nici Webber si nici un "Multi 21" de la boxe din drumul spre indeplinirea obiectivului. Pote Alonso, Hamilton, Kimi...cine site...
    12 7
  • @mikialexandrescu4ever, acum fiindca ai scos in evidenta ce a facut Vettel te rog sa scoti in evidenta si cum a facut acele lucruri punand alaturi verdictele acelor factori ce l-au ajutat sa castige cele 3 titluri. Verdictele le poti stabili comparandu-le ca cele ale adversarilor lui.
    3 8
  • Weber daca nu se linisteste, osa vedeti cat de curand ca ramane fara volan. Pentru ca Vettel este maii tanar, si ai speranta in el,si este de tre ori campion, si nuitrebuie ajutoriu lu Weber...
    2 1
  • da nu i-o coace veberu ceva frumos...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru