Red Bull, convinsă că va remedia la timp defecţiunile monopostului

de Daniel Popescu
Joi, 06.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko consideră că Red Bull Racing va reuşi să remedieze defecţiunile monopostului RB 10, în timp ce rivalii de Mercedes aşteaptă la rândul lor o reacţie similară din partea Renault.

În principiu, conceputul lui Newey este bun. Cred că monopostul nostru este foarte elegant, iar monoposturile frumoase sunt de obicei şi rapide.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing este nevoită să schimbe amplasarea motorului Renault în monopostul RB 10 ca urmare a supraîncălzirii unor componente.

Misiunea nu se anunţă una deloc uşoară pentru directorul tehnic Adrian Newey, însă consultantul Helmut Marko este încrezător că britanicul va găsi o soluţie adecvată până la sesiunea de teste din Bahrain de la jumătatea lunii februarie.

"Trebuie să redesenăm anumite lucruri. Este deranjant, dar îmi amintesc că în 2010 nu am participat la prima sesiune de teste. În principiu, conceputul lui Newey este bun. Cred că monopostul nostru este foarte elegant, iar monoposturile frumoase sunt de obicei şi rapide", a declarat austriacul pentru publicaţia Auto Bild.

Cu patru ani în urmă, Red Bull a ales să nu participe la prima sesiune de teste de la Valencia premergătoare sezonului 2010, însă echipa a obţinut atunci primele sale titluri la piloţi şi constructori.

Red Bull şi Renault au handicapul că nu au concurat timp de patru zile, dar este prea devreme să vorbim despre răsturnarea ierarhiilor.

Toto Wolff
Director executiv Mercedes
O opinie similară are şi Toto Wolff, directorul executiv al celor de la Mercedes.
În ciuda fiabilităţii demonstrate de motoarele germane la Jerez, acesta nu exclude varianta ca Red Bull Racing să fie în continuare o echipă de referinţă şi în sezonul care va începe peste numai două luni.

"Red Bull şi Renault au handicapul că nu au concurat timp de patru zile, dar este prea devreme să vorbim despre răsturnarea ierarhiilor. Nu este bine pentru F1 că un constructor are probleme, dar sunt sigur că vor reveni. Sper doar să revină la un nivel mai jos decât înainte. Red Bull are are un pilot impresionant (n.r - Sebastian Vettel) şi un grup de oameni care lucrează foarte bine, dar şi resursele companiei mama. Aşa că nu exista niciun motiv pentru ca Red Bull să nu fie din nou punctul de referinţă", a precizat el.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru