Red Bull este impotriva testului lui Schumacher cu F60

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.08.2009
Red Bull nu este de acord ca Michael Schumacher sa testeze actualul monopost al Scuderiei Ferrari, sustinand ca cererea similara facuta pentru debutantul Jaime Alguersuari a fost respinsa.

La scurt timp dupa ce Williams F1 Team a anuntat ca Ferrari trebuie sa respecte regulamentul sportiv in vigoare si ca nu ii permite lui Michael Schumacher sa efectueze un test cu monopostul F60, cele doua echipe Red Bull din Formula 1 au luat o decizie similara.

Dietrich Mateschitz, patronul echipelor Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso, a justificat aceasta hotarare prin prisma faptului ca cererea similara facuta in cazul debutantului absolut Jaime Alguersuari a fost respinsa de celelalte echipe in temeiul regulamentului care interzice orice test in timpul sezonului.

"Am cerut permisiunea pentru un test pentru Alguersuari inainte de Marele Premiu al Ungariei si aceasta a fost respinsa. Asa ca de ce ar trebui sa acceptam o exceptie pentru un septuplu campion mondial dupa o astfel de situatie? Suntem fericiti ca Jaime a facut o treaba excelenta la debut", a declarat magnatul austriac.

Alguersuari a debutat in Formula 1 la Marele Premiu al Ungariei fara sa aiba posibilitatea de a efectua vreun test adecvat cu un monopost de Formula 1.

Spaniolul s-a vazut astfel nevoit sa piloteze pentru oara un monopost de F1 in antrenamentele oficiale de la Hungaroring.

La randul sau, Helmut Marko, consultantul concernului Red Bull, sustine ca Schumacher nu are nevoie de un test prin prisma experientei de care beneficiaza si ca echipele lui Mateschitz doresc ca regulamentul in vigoare sa fie respectat fara exceptii.

"Schumacher este suficient de experimentat pentru a fi foarte rapid si competitiv in noua masina. Nu este in spiritul regulamentului sa il lasam sa faca inca un test. Daca intr-adevar a pilotat saptamana trecuta cu pneuri GP2 deja este o diferenta foarte mare. Avem aceeasi opinie ca si regulamentul, prin urmare nu putem fi de acord ca Michael sa faca exceptie. Si nu suntem singurii care avem aceasta opinie", a declarat Marko pentru publicatia austriaca Salzburger Nachrichten.

Echipele din Formula 1 au decis la finalul anului trecut sa interzica complet testele din timpul sezonului pentru a reduce semnificativ costurile de operare, insa acest lucru a produs numeroase probleme pentru tinerii piloti care au fost promovati ca titulari pe parcursul sezonului.

Pe langa Alguersuari, printr-o situatie similara va trece si pilotul care il va inlocui la Renault pe Nelson Piquet Jr, numele acestuia fiind cel mai probabil Romain Grosjean.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • ....
    niste zdrentze si red bull si williams
    0 0
  • @screamy_b
    asta este regulamentul. Daca nici Jaime Alguersuari nu avea voie sa faca macar 1 test de ce schumi ar fi mai cu mot? La fel va fi si in cazul lui Romain Grosjean (Renault).
    0 0
  • lasati-l pe alguersuari
    torro rosso l-a adus pe alguersuari pt ca asa au vrut, nu i-a obligat nimeni pe cand venirea lui schumacher a fost fortata de accidentul lui massa asa ca din punctul meu de vedere puteau sa il lase sa face 50 de ture pentru o simpla recunoastere a masinii.
    0 0
  • b76
    Ptr astfel de situatii exista pilotii de teste.Cei de la Ferrari au interese ascunse prin readucerea lui Schumy in F1.Ei sunt constienti ca Schumy nu va face mare lucru in cele cateva curse in care va concura.Insa vor avea numai de castigat prin revenirea lui.Pe langa lovitura de imagine pe care au dat-o vor avea parte de multa publicitate aproape gratuita,vor avea cresteri ale diverselor vanzari,etc.Dar cel mai important lucru este ca impreuna cu Schumy vor incepe lucrul la monopostul din 2010.Si cum este mai bine sa incepi dezvoltarea unui monopost decat testandu-l in conditii de cursa reala.Iata cum Ferrari isi asigura un mare avantaj in realizarea unui monopost cu care spera sa castige ambele titluri la anul.Si cine stie:Poate chiar cu Schumy la volan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru