Red Bull: "Este prematur să vorbim despre 2014, dar şi Webber a ignorat ordine de echipă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că este prea devreme pentru a vorbi despre contractul lui Mark Webber pentru sezonul 2014 şi afirmă că şi australianul a ignorat anterior ordinele de echipă.

Flavio Briatore anticipează că Mark Webber va pleca de la Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon, iar publicaţia germană Bild susţine echipa nu îi va oferi australianului posibilitatea de a-şi prelungi contractul.

Speculaţiile au fost însă negate de Red Bull Racing, care afirmă că este prea devreme pentru a discuta despre situaţia contractuală a lui Webber, în condiţiile în care negocierile dintre cele două părţi au loc în mod tradiţional în luna august.

"Suntem doar la a doua cursă şi este mult prea devreme să discutăm despre 2014. Este o pură speculaţie că Webber nu va concura pentru echipă în 2014. În ultimii ani, contractul lui Webber a fost reînnoit pe o bază anuală şi a ales anual să piloteze pentru echipă, iar noi am vrut de asemenea să continuăm cu el, pentru că este un pilot excelent", au precizat oficialii echipei pentru BBC Sport.

Urmareste Automarket
În plus, Red Bull a încercat să minimalizeze gestul lui Sebastian vettel de a ignora ordinele de echipă la Sepang, când l-a depăşit pe Webber pentriu a câştiga cursa.
Echipa susţine că şi australianul a încălcat anterior ordinele de echipă.

"Webber şi Vettel concurează împreună din 2009, iar această pereche a obţinut 35 de victorii, 80 de podiumuri, 13 un-doi-uri şi şase titluri mondiale în Formula 1. Această perioadă de succes include câteva perioade de intensă rivalitate între cei doi piloţi, care a început în Turcia 2010 şi în care ambii piloţi au ignorat ordinele de echipă la un moment dat. Echipa a gestionat situaţia de fiecare dată în spatele uşilor închise", au mai precizat oficialii Red Bull.

Webber a ignorat ordinul de a nu-l depăşi pe Vettel în Marele Premiu al Marii Britanii din 2011.

Via BBC Sport

Comentarii (12)

  • ANTIRDB
    Ce nenorociti, acum o dau la deruta ca si webber a gresit. Multa lume infecta este acolo mai ales Marko ...
    36 10
  • lorand
    marko deja la luat psihologic pe weber si incearca sa ii arate k el e vinovat nu micul neamt' e fraier weber dak mai ramane la vitele energizate.
    26 7
  • Astia s-au jucat prea mult cu focul iar anul asta, ori din prostie ori din greseala, au turnat benzina peste foc :))
    20 6
  • frumos ar fi din partea lui webber sa ii traga o teapa lui vettel si sa il depaseasca asa cu am facut-o in malaysia vettel, cred ca ar fi razbunarea suprema, dar daca ar face una ca asta dupa nu ar mai exista un viitor prea bun pentru el in F1, un campion mondial trebuie sa stie sa si piarda chiar daca in fata coechipierului este cea mai dureroasa, trebuie sa accepte prezentu si sa modifice viitoru
    16 8
  • Pai logic ca ei o sa spuna ca e prematur... ce vrei sa zica? la anu webber zboara?... (de parca el nu stie). el isi mai face ceva sperante ca o sa fie iertat.. ca nu vrea sa plece, dak vroia putea sa plece de mult, dar la marussia nu vrea nimeni.. asa ca ai ceva normal sa o dea la intoarsa astia frustratii de la rbr, ca dak ar spune public ca il va da afara,o sa vezi ce clazue de spitalizare o sa aibe vettel, ca la 300 de km/h cand o sa fie fortat de `colegu` sa intre intr-un gard, sa vezi cum o sa-i zboare fata aia de lingau...
    14 12
  • Deci Webber a avut dreptate in interviul de la decernarea premiilor. Aceasta "pereche" a castigat multe impreuna dar titlurile au ajuns la unul singur. Nu spun ca Vettel nu le-a meritat ci spun doar ca in F1 nu se castiga la dublu...
    2 4
  • Va bucurati degeaba.Unde sa plece Webber, la Marusia ?In Australia ?Sa fim seriosi,il ia Domenicali sau Santander la Ferrari ?Ifose de domnisoara.Intradevar vitelul cum ii ziceti voi a gresit dar altii nu au gresit ?Uitati-va la articolul de mai jos cu duelul dintre Villneuve si Pironi s-a mai gresit si chiar la Ferrari puritanilor si lumea a mers inainte.Conteaza pina la urma cine cistiga titlul.Uitati-va la cariera lui Schumi si vedeti de cite ori a cistigat asa ,sau si mai rau-trecind pe la boxe.Si totusi a fost un pilot colosal.Alonso nu a cistigat un mare premiu printr-o magarie cind Piquet a dat cu monopostul de bariere ?Asta nu inseamna ca nu este un campion,ba m-a uns pe suflet ca l-a batut pe Scumi si ii cam arata ca i-a inchis gura iar,dupa fiecare cursa.Pilotii sint si ei oameni cu defecte si calitati.Asa ca lasati-o mai moale.........
    6 0
  • Stiu ca acest comentariu va fi ascuns de voturile negative foarte rapid, dar parerea mea este ca Vettel a luat decizia corecta si ca Webber a mintit cand a zis ca avea mototul pe o setare "jut get me home". Se vede clar ca s-a luptat cu Vettel, si a renuntat in a-l ataca pentru ca stia ca nu va reusi. Vettel este un pilot mai bun decat Webber, iar prin decizia sa a crescut sansele echipei de a castiga inca un campionat la piloti.
    Din pacate Webber este decat un pilot bun, dar nu este unul foarte bun (ma refer la nivelul F1).
    5 9
  • Este clar ca acest sezon este ultimul al lui Webber la un nivel asa de sus. Asa ca, nu-i ramane decat sa nu tina cont de "sfaturile" echipei si sa incerce sa-l bata pe Vettel in fiecare cursa.
    Avantaj? NOI... telespectatorii. :D
    7 1
  • Bai .... noname asta! Daca se ascultau ordinele de echipa .... si iti faceai temele la matematica, vedeai ca daca s-ar fi ascultat ordinele de echipa, nu ar fi fost Vettel, Kimi, Webber in clasament ... ci Vettel, Webber, Kimi . Nu vad unde sunt sansele alea crescute..... Daca terminau cum trebuia erau cu ambii piloti mai sus, dar nuuuu ca ei betmen. Uite asa nimeni nu ia in calcul numa' ca vitzelu' e mai bun ca altii ... Din pacate e bun doar de povesti ca gandirea e cam in spate in tot RBR-ul.
    2 3
  • ar fi fost Webber Vetel Kimi, primi 2 cu cate 33 de puncte
    3 1
  • @unu
    "Daca terminau cum trebuia erau cu ambii piloti mai sus" - iti pot raspunde destul de simplu: McLaren 2007.

    Vettel este un pilot mai bun decat Webber, si cel mai probabil va castiga mai multe puncte decat Webber de acum inainte, iar prin aceasta decizie a castigat 14 puncte in fata coechipierului sau, dar, mai important, a castigat 7 puncte mai mult fata de oricare alt pilot din campionat.

    Nu neg faptul ca decizia lui Vettel de a nu asculta ordinele de echipa este foarte urata, dar consider ca a fost o decizie corecta pentru cresterea sanselor ca Red Bull sa castige campionatul mondial la piloti. Singura problema reala cu aceasta decizie este momentul in care a fost luata - la inceputul campionatului.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru