Red Bull explică haosul de la a doua intrare la boxe din Brazilia

de Daniel Popescu
Luni, 25.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a dezvăluit că l-a chemat mai devreme la boxe pe Sebastian Vettel pentru al doilea schimb de pneuri pentru că s-a temut de intervenţia Safety Car-ului după accidentul dintre Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas.

Dacă Safety Car-ul intra, l-ar fi preluat pe Vettel la ieşirea din pitlane şi ar fi făcut un tur întreg în spatele maşinii de siguranţă, în timp ce toţi ceilalţi ar fi avut un pitstop liber.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing a fost la un pas să piardă primele două locuri în Marele Premiu al Braziliei în urma unei decizii spontane luate la cea de-a doua serie de opriri la boxe. Planul iniţial prevedea ca Mark Webber să intre primul la boxe pentru al doilea schimb, iar intrarea lui Sebastian Vettel era programată câteva tururi mai târziu.

Totuşi, exact în turul în care Webber a fost informat să intre la boxe a avut loc şi accidentul dintre Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas, soldat cu abandonul pilotului Williams. Red Bull s-a temut în acel moment ca Safety Car-ul ar putea intra pe circuit, motiv pentru care echipa l-a chemat imediat la boxe pe Vettel.

Inevitabil, mecanicii nu erau pregătiţi pentru schimb şi au pierdut timp în aşteptarea pneului dreapta-faţă, iar Webber a intrat pe linia boxelor după câteva secunde şi a fost nevoit să aştepte efectuarea schimbului coechipierului său.

Când am frânat la intrarea în pitlane, m-am uitat pe ecran şi am văzut că vettel era la boxe.

M-am gândit că este o reluare, dar nu a fost aşa.

Mark Webber
Pilot Red Bull
"Imediat ce am văzut incidentul ni s-a părut că va fi un Safety Car. Dacă Safety Car-ul intra, l-ar fi preluat pe Vettel la ieşirea din pitlane şi ar fi făcut un tur întreg în spatele maşinii de siguranţă, în timp ce toţi ceilalţi ar fi avut un pitstop liber. Aşa că am luat o decizie foarte târzie să intre şi Vettel. Băieţii îl aşteptau deja pe Webber şi sigur că a fost târziu să scoatem pneurile", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

La rândul său, Webber a fost surprins să-l găsească pe Vettel la boxe în momentul în care a intrat în pitlane.

"Când am frânat la intrarea în pitlane, m-am uitat pe ecran şi am văzut că vettel era la boxe. M-am gândit că este o reluare, dar nu a fost aşa", a precizat australianul.

În cele în urmă, echipa nu a pierdut nicio poziţie în urma incidentului de la boxe, întrucât ambii piloţi au avut un avans suficient de mare în faţa rivalilor. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru