Red Bull face noi presiuni pentru modificarea pneurilor

de Daniel Popescu
Marti, 30.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko insistă că Pirelli trebuie să sporească duritatea pneurilor, după ce producătorul italian a anunţat că va schimba doar compoziţia cauciucurilor hard.

Pirelli a anunţat recent că va modifica compoziţia pneurilor hard începând cu Marele Premiu al Spaniei, acestea urmând să fie mai dure şi foarte aproape de specificaţiile din 2012.

Decizia a nemulţumit însă campioana mondială Red Bull Racing, care susţine că producătorul italian ar trebui să modifice în acelaşi mod toate cele patru compoziţii. Consultantul Helmut Marko a afirmat chiar că din cauza actualelor pneuri monopostul Red Bull nu poate rula la potenţialul maxim, completând astfel declaraţia de luni a proprietarului Dietrich Mateschitz.

"Vrem cât mai curând posibil un pneu care să nu ne limiteze potenţialul. Ar trebui să putem obţine tot ce putem de la monopost. Dacă ne folosim întregul potenţial, nu rezistăm nici măcar un tur în calificări. Nu este uşor să le spunem piloţilor că nu au dreptul să concureze corespunzător în anumite viraje", a declarat austriacul pentru agenţia de presă DPA.

Urmareste Automarket
În plus, o sursă din cadrul Red Bull afirmă că monopostul RB9 are un avantaj de o jumătate de secundă pe circuit dacă nu sunt luate în calcul cauciucurile.

"Dacă am fi avut un pneu normal, Vettel ar fi fost cu o jumătate de secundă mai rapid pe fiecare circuit.

Ştim asta din simulările pe care le facem", a precizat sursă pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • Terminatii astia de la rbr sunt si ei constienti ca sezonul aceesta nu v-or mai face nimica, si acuma cauta tot felul de scuze penibile...cand masina lor mergea cat-de-cat nu comentau nimica... aici se vede ce echipa mica este, gumele sunt la fel pt toata lumea in F1...
    21 22
  • Reversul oportunitatilor !
    Asa cum altii au profitat de schimbarile care au inceput acum cativa ani,in perioada cand Ferrari nu aveau adversar,tocmai pentru a-i oprii,asa a venit si randul altora.Asta e,ajunge,altii la rand !
    20 11
  • mirel_f1
    normal e in joc titlu mondial plus palmaresu de 4 titluri la piloti si constructori daca castiga si anul asta, si sincer vor castiga de departe au cea mai buna masina si o echipa unita,asta e parerea mea....
    9 2
  • eu_ferrari
    jumatatea de secunda e vrajala,
    pe ce pneuri au facut testele?
    sau dc au facut pe simulator ... acolo nu se ia in calcul uzarea pneurilor

    vreau sa vad dueluri clasice Ferrari VS Mercedes VS McLaren, redbull cata'casa
    va ajuns din viata buna!
    5 5
  • @ tu_ferrari, ce vezi clasic intr-un duel Ferrari vs Mercedes?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru