Red Bull nu renunţă la lupta pentru titlu

de Daniel Popescu
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz susţine că Red Bull Racing nu va renunţa la obiectivul de a câştiga titlul în acest sezon, însă Helmut Marko afirmă că situaţia va fi analizată după cursa din Austria.

Esential 84 de puncte are Red Bull Racing dupa primele cinci curse ale sezonului
197 de puncte a acumulat Mercedes dupa acelasi interval de timp
Cele cinci victorii consecutive obţinute în debutul acestui sezon au transformat Mercedes în marea favorită la titlul mondial. Echipa germană a acumulat deja de peste două ori mai multe puncte decât Red Bull Racing, însă britanicii susţin că au în continuare ca obiectiv câştigarea titlului mondial.

"Primul nostru obiectiv este să devenim capabili de victorii în acest an. Dacă putem deveni competitivi, atunci, atât timp cât este posibil din punct de vedere matematic, suntem în continuare în lupta pentru titlu. Nu am avut niciodată cel mai puternic motor, ci un pachet bun în ansamblu. Poate că Marele Premiu al Austriei poate fi un punct de cotitură", a declarat Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull Racing.

În mod ironic, consultantul Helmut Marko anticipează că Marele Premiu al Austriei va reprezenta cursa la finalul căreia echipa va şti dacă va putea lupta în continuare pentru titlul mondial.

"Marele Premiu al Austriei este un punct de referinţă.

Până atunci vom avea toţi parametri pentru motor şi vom vedea cum arata situaţia", a precizat austriacul pentru agenţia de presă APA.  

Marele Premiu al Austriei va avea loc în 22 iunie pe circuitul cunoscut anterior drept A1 Ring şi modernizat de Mateschitz, care în prezent poartă numele Red Bull Ring.

Via GMM

Comentarii (8)

  • astia sint insistenti si optimisti ca Ferraristi ,poate la anul ca anul asta nau nici o sansa ,AMG sint prea departe de toti
    11 8
  • @ss76: nu mai bine se opreste sezonu aici si recunosc cu totii ca mercedes a luat ambele titlurile ? mergem apoi cu totii in vacanta fara alte batai de cap
    13 9
  • Pariu ca Red Bull ii ajunge si ii si bate de cateva ori? Daca nu, din 2015 se vor modifica motoarele sau va fi schimbat iarasi regulamentul :))
    14 6
  • orcum ne uitam de locul 3 in jos
    5 6
  • pablo256r
    Prea mult optimism strica.
    Deocamdata cele doua monoposturi Merc consuma mai putin combustibil pe orice circuit, au viteza de varf mai mare, se impaca cel mai bine cu actualele pneuri.
    Diferenta este mult prea mare ca sa aiba sanse sa se bata la victore cu vre-unul din ele si sa recupereze o secunda in doar 5-6 saptamani.
    Nu cred ca ar avea prea mari sanse nici daca Merc nu ar mai dezvolta monopostul. Dar nimeni nu sta degeaba.
    12 3
  • au de luptat pe trei cai: 1) Renault face motorul mai performant, macar cat cel de la Mercedes. 2) Newey gaseste solutii aerodinamice mai bune. 3) Newey face masina sa-i vina mai bine lui Vettel si pe turbo si fara blown difusser
    12 1
  • Au prins aripi si oirice e posibil.
    8 7
  • pablo256r
    sucu
    punctul tau 1 cade. Dezvoltarea motoarelor este inghetata. Din soft la un benzinar chiar si turbo greu scoti 80-100 de cai in plus. La care se adauga riscul sa bubuie. Ce alegi? Un motor mai performant dar cu riscul sa bubuie sau unul care merge dar e mai putin performant?
    2. Degeaba gaseste Newey ceva la aerodinamica. Nu are cum sa contrabalanseze diferenta de putere dintre motoare. Pe linia dreapta un RBR nu poate depasi un monopost cu motor Merc. Nici macar Ferrari !
    3. Nu e vorba de Seb. Nici Richi nu are nici o sansa cu cei doi Merc.
    Pilotul nu e ceva care inlocuieste lipsa de performanta a monopostului. Alonso stie deja asta foarte bine ....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru