Red Bull: "Raikkonen, candidat pentru 2014, dar Webber are prioritate"

de Daniel Popescu
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz a dezvăluit că unul dintre candidaţii pentru o posibilă înlocuire a lui Mark Webber în sezonul următor este Kimi Raikkonen.

Raikkonen este cool, rapid şi este întotdeauna un candidat.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Presa internaţională speculează că Mark Webber ar putea fi tentat să plece de la Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon în urma controversei ordinelor de echipa de la Sepang, când a fost depăşit de Sebastian Vettel cu 10 tururi înainte de final.

În mod tradiţional, australianul negociază prelungirea contractului în pauza de vară din luna august, iar Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, afirmă că Webber va avea, ca de obicei, prioritate, în timp ce piloţii Scuderiei Toro Rosso sunt primii pe lista de aşteptare.

"Webber este cu siguranţă un candidat pentru 2014 şi este întotdeauna bine venit la noi. În cazul în care se retrage, vom vorbi cu Jean-Eric Vergne şi Daniel Ricciardo de la Toro Rosso. Îmi pare rău, acesta este un răspuns diplomatic, ceea ce lasă poarta larg deschisă, dar asta este situaţia. Orice altceva este pură speculaţie", a declarat austriacul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei SpeedWeek.

Cu toate acestea, Mateschitz a admis că unul dintre cei mai importanţi candidaţi pentru a deveni coechipierul lui Sebastian Vettel în cazul retragerii lui Webber este Kimi Raikkonen, al cărui contract cu Lotus urmează să expire la sfârşitul acestui sezon.

"Raikkonen este cool, rapid şi este întotdeauna un candidat", s-a mărginit Mateschitz să declare despre fostul campion mondial.

Raikkonen a colaborat cu Red Bull în 2010 şi 2011, când finlandezul a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Citroen şi a fost sponsorizat de celebrul producător de băuturi energizante.

Via SpeedWeek

Comentarii (14)

  • Nu vine Kimi nici daca la-ti da stafeta de nr.1 la redbull, =)) .
    6 14
  • Eu cred ca e mai mult un avertisment din partea celor de la Red Bull la adresa lui Vettel. Sa spui ca esti tentat sa aduci un asa pilot langa el, inseamna sa-l imbolnavesti pe micul neamt de spasmofilie, mancandu-si unghiile tot restul anului.
    38 10
  • iceman
    Kimi la RedBull, foarte interesant
    29 1
  • Cu siguranta s-ar teme Vettel de calitatile finlandezului.
    28 8
  • mirel_f1
    Mie greu sa cred ca pleaca Weber de la Redbull la anul,daca va fi ceva concret si va pleca eu cred ca Raikonnen e cel mai bun inlocuitor pentru Weber,nu degeaba Mateschitz ai lasa o portita deschisa lui Raikonnen stie el ce stie....
    17 3
  • GrosJan
    Kimi a spus mereu ca un titlu este scopul si ar fi suficient dar daca mai ies si altele (titluri) sunt binevenite. La RBR ar fi o sansa, daca echipa nu o ia la vale. Pana acum nicio echipa nu s-a mentinut in varf in F1 prea multi ani consecutiv.
    12 1
  • Sclipitor Dietrich! Asa cum Alonso il cultiva si-l protejeaza pe Massa asa va deveni Vettel suporterul nr 1 pt Weber!
    16 3
  • BALATESCU
    KIMI DACA VINE LA RED BULL NU O SA ACCEPTE CE A ACCEPTAT WEBBER !!! EU IL VAD PE KIMI LA RED BULL NUMAI DACA NU CISTIGA CU LOTUS ! KIMI A MAI LUCRAT CU ADRIAN NEWEY LA MCLAREN SI A AVUT NUMAI PROBLEME.....DAR CINE STIE , LUI SCHUMACHER SI LUI ROSS BRAWN LE-A TREBUIT 5 ANI DE SECETA PINA SA CISTIGE CELE 5 TITLURI MONDIALE CONSECUTIVE !!!
    10 3
  • andrey_1293
    Ooo Kimi la Red Bull! Asa mai merge, ar avea sanse super mari sa ia titlul. Problema in cazul asta e Vettel. Niciunul din cei 2 nu au avut sau vor avea rolul de locotenenti asa ca ar fi cam greu. Nu stiu daca Vettel ar zice nu lui Raikkonen pentru ca din ce stiu, din tot Paddock-ul ei sunt cei mai buni prieteni. Ramane de vazut
    13 1
  • Sunt fan Kimi de cand a debutat in F1 dar nu cred o iota din ce spune patronul rbr despre aducerea lui Kimi.Pur si simplu ii arata cioara vopsita lui fettel.adica mai pe romaneste spus :Bai copile vezi ca noi te-am facut triplu campion mondial{in opinia mea fabricat} asa ca termina cu accesele astea de personalitate ptr ca tu esti mai putin important ca mine si echhipa.Asta este scopul.Sa-l readuca pe fettel cu picioarele pe pamant si sa-i satisfaca orgoliul personal lui Webber.Kimi daca s-ar duce la rbr s-ar duce numai cu statut de egalitate cu fettel si oricum nu ar fi bine ptr echipa.stim cu totii ca azi nici o echipa nu prea mai accepta 2 sabii mari in aceeasi teaca.
    18 5
  • Inca ceva.Patronul rbr considera echipa de F1 o afacere ca multe altele pe care le are.Din aceasta cauza rbr este o echipa atipica in F1 in comparatie cu echipele traditionale.De aceea nu va risca sa aduca la echipa 2 piloti de valori apropriate ptr ca nu ar face decat sa destabilizeze echipa si implicit ar pierde foarte multi bani.Cam asa sta treaba cu rbr.Parerea mea.In rest ii salut pe toti fanii echipelor traditionale.
    8 6
  • Florin
    stirea asta-i de 1 aprilie :))
    15 1
  • Sa fim seriosi... Nimeni de la Red Bull nu-si doreste un adversar puternic pentru Vettel. Asa ca Raikkonen nu are ce cauta la echipa... Red Bull se bazeaza pe sclavii de la Torro Rosso care rezista in Formula 1 datorita banilor parintilor sau diferitelor persoane ce ii sustin, nu pentru ca ar fi mari talente sau piloti de campionat. Red Bull are nevoie de un pilot care sa aduca puncte, campion are deja.

    Sper ca stirea nu e de 1 Aprilie... Nu de alta, dar daca o va citi Kimi nu cred ca va fi incantat :))
    12 4
  • Race CarDriver
    A fost o afirmatie la general. Nimic concret. Nu cred ca cei de la Lotus il vor lasa pe Kimi sa plece.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru