Red Bull: "Renault trebuie să-şi rezolve problemele tehnice cu motoarele"

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a solicitat furnizorului de motoare Renault rezolvarea de urgenţă a problemelor tehnice pentru că echipa "nu-şi permite" să nu termine curse.

Pentru prima oară după Marele Premiu al Coreei de Sud, Red Bull Racing a părăsit o cursă fără să câştige puncte, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au abandonat din motive tehnice.

Dublul campion mondial a fost lovit de o defecţiune la alternator, pe care a întâmpinat-o şi în ultima sesiune de antrenamente, iar problema a dezamăgit semnificativ Red Bull în condiţiile în care avansul din clasamentul constructorilor s-a redus considerabil.

"Cred că cel mai important lucru este că avem nevoie de rectificarea problemelor tehnice care au apărut. Abandonurile sunt foarte costisitoare şi este pentru prima oară după Coreea de Sud 2010 când nu câştigăm puncte. Şi atunci am avut o problemă la motor. Nu ne putem permite să nu terminăm cursele", a declarat Christian Horner, şeful campioanei mondiale.

Urmareste Automarket
Renault şi-a cerut scuze în mod public pentru problema care l-a împiedicat pe Vettel să termine cursa, însă nu a identificat exact motivul pentru care alternatorul a cedat.
Constructorul francez a avut o problemă similară şi în cursa de la Valencia, atunci când acelaşi Vettel a ratat victoria tot din motive tehnice.

"Acest weekend nu a fost acceptabil. Trebuie să le cerem scuze celor de la Red Bull pentru problemele tehnice de pe monopostul lui Vettel, mai întâi în antrenamente şi apoi în cursă. În ambele cazuri alternatorul a cedat. Am introdus un nou alternator după problemele de la Valencia şi am crezut că asta va rezolva problemele. Încă analizam de ce a cedat componenta, dar ştim deja că, deşi rula conform parametrilor optimi, partea în sine s-a supraîncălzit şi a întrerupt furnizarea puterii care motor", precizează Renault într-un comunicat de presă.

Via Red Bull, Renault

Comentarii (3)

  • seby9626
    Eu le-as recomanda celor de la red bull sa-si fabrice propriile motoare,pt ca ei folosind motoarele renault nu sunt altceva decat niste sateliti in f1.
    14 7
  • redpul
    Si daca Renault nu si le rezolva ce vor face?? Greva? :)) De unde vor cumpara? Mercedes si Ferrari cu siguranta nu le vor da motoare. Pana sa-si faca ei un motor propriu mai dureaza. Ar fi 2014 o sansa...
    0 1
  • Draga Seby. Sa faci un motor de la zero iti trebuie cel putin 2 ani si un miliard de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru