Red Bull: "Ricciardo este capabil să devină liderul echipei"

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko consideră că Daniel Ricciardo are calităţile necesare pentru a deveni liderul Red Bull Racing în sezonul 2015, după plecarea lui Sebastian Vettel.

Dacă nu am fi avut un lider de echipă, atunci situaţia ar fi fost un pic diferită.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing a decis să-l promoveze pe Daniil Kvyat de la Toro Rosso ca înlocuitor pentru Sebastian Vettel, care a decis să părăsească echipa la sfârşitul acestui sezon pentru a se alătura, cel mai probabil, Scuderiei Ferrari.

Această decizie îl transformă pe Daniel Ricciardo în pilotul de la Red Bull cu cea mai multă experienţă, iar consultantul Helmut Marko afirmă că australianul este pregătit să devină liderul echipei.

"Da. Dacă nu am fi avut un lider de echipă, atunci situaţia ar fi fost un pic diferită. Dar ştiam că Ricciardo este potrivit, aşa că lucrurile (n.r - în privinţa înlocuitorului lui Vettel) au fost mult mai uşoare. Ştim că toţi piloţii noştri sunt trataţi în mod egal. Anul viitor, singura diferenţă dintre el şi Kvyat va fi că are mai multă experienţă", a declarat austriacul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Prin promovarea lui Kvyat la Red Bull, Toro Rosso are un loc disponibil şi cel puţin patru candidaţi: Carlos Sainz, Pierre Gasly, Alex Lynn şi Jean-Eric Vergne.

Francezul părea să piardă locul în Formula 1 după ce Max Verstapopen a fost anunţat drept coechipierul lui Kvyat, însă plecarea rusului i-ar putea permite să primească o nouă şansă.

Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, admite că Vergne a devenit din nou atractiv datorită experienţei sale. "Există un argument foarte bun pentru a avea un pilot experimentat lângă un pilot foarte tânăr", a precizat el, fără să facă o referire directă la Vergne.

Via Formula 1, GPUpdate

Comentarii (2)

  • Helmut Marko ramane sa-l pupe in cur si pe asta ca pe Vettel.
    7 5
  • rommyF1
    dacă pleacă vettel de la RBR ar trebui să plece şi Dr. helmuth marko, deoarece nu mai are nici un pilot german şi am văzut din campionatele trecute că are probleme cu australienii
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru