Red Bull: "Schimbarea pneurilor, unul dintre factorii care a contribuit la titlul lui Vettel"

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey a admis că, pe lângă update-urile obişnuite, revenirea la pneurile din sezonul trecut a reprezentat un factor care a contribuit la titlul cucerit în acest an de Sebastian Vettel.

Esential 3 este numarul victoriilor obtinute de Vettel in primele opt curse ale sezonului
7 victorii a obtinut Vettel in ultimele opt curse, cand au fost utilizate pneurile de anul trecut
Dominaţia lui Sebastian Vettel de după pauza de vară din Formula 1 a fost explicată prin decizia celor de la Pirelli de a reveni la pneurile utilizate anul trecut începând cu Marele Premiu al Germaniei.

Informaţia a fost confirmată pentru prima oară şi de Adrian Newey, directorul tehnic al Red Bull Racing, care a admis că monopostul RB9 se comportă semnificativ mai bine cu pneurile de anul trecut decât cu cele furnizate de Pirelli în prima parte a acestui sezon.

"Revenirea la pneurile din 2012 ne-a ajutat cu siguranţă. În general, monopostul nostru are multe beneficii în virajele rapide, iar pneurile din sezonul 2013 erau mult mai sensibile când erau supuse la presiune.

Era mult mai uşor să le deteriorăm dacă puneam prea multă presiune pe ele, motiv pentru care cu pneurile din 2013 nu puteam utiliza avantajul pe care îl aveam în virajele rapide", a precizat britanicul pentru postul de televiune BBC.

Revenirea la pneurile din 2012 ne-a ajutat cu siguranţă.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
De altfel, Red Bull Racing nu este singura echipă ale cărei performanţe au crescut dramatic după revenirea la pneurile de anul trecut. Mercedes a trecut peste degradarea masivă a pneurilor în regim de cursă, iar Sauber a început să lupte contant în zona locului patru prin Nico Hulkenberg, în timp ce Force India a avut cel mai mult de suferit.

Pe de altă parte, Newey admite că nu a introdus componente noi revoluţionare pe monopostul Red Bull pe parcursul acestui sezon.

"Am făcut paşi decenţi. Am introdus destul de multe părţi pe monopost, unele dintre ele în Ungaria. Dar nu a existat o componentă magică pentru ascensiunea noastră în privinţa performanţelor.

A fost vorba despre mai multe componente şi am avut câteva curse în care probabil ar fi trebuit să ne descurcăm mai bine", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (7)

  • Asta se stie. Macar Newey e fair.
    20 2
  • Da, a ajuns un campionat de cacat, razboiul pneurilor, era mult mai bine cu cauciucurile Brigeston.
    12 5
  • Fernando va ataca la Abu Dhabi, deoarece nu mai are nimic de pierdut. Fara presiune pe umerii lui Fernando va reusi sa concretizeze ritmul bun in regim de cursa, si cumulat cu un start excelent de cursa ar putea prelua conducerea inca din primul viraj si atunci Vettel chiar nu mai are sanse. Din pacate e prea tarziu. Speram la macar 1 victorie din parte lui Fernando.
    11 14
  • @FanF1:
    Pai are deja doua, nu-i ajung?
    10 10
  • pai daca nu se schimbau pneurile,mai castigau maestrii de la redpul?
    era mai bine cu bridgestone
    7 12
  • imaginea cu pneuri care se dezintegreaza n-a fost in avantajul Pirelli,iar un titlu cistigat pe baza unor abilitati de a evita explozia pneurilor ar fi ridiculizat insasi Formula1
    6 0
  • stati calmi... DIVERSIUNE... incearca sa sugereze ceva pt a ascunde si distrage atentia celorlalti din a cauta adevaratele motive (vezi podeaua flexibila, vezi setarile de motor etc)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru