Red Bull: "Vettel ar trebui lăudat pentru sinceritatea despre sunetul noilor motoare"

de Daniel Popescu
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel merită aplauze pentru curajul de a critica public sunetul noilor motoare, potrivit şefului Christian Horner, care afirmă că Red Bull nu-şi va cenzura niciodată piloţii.

În loc să fie criticat, cred că celelalte persoane din paddock ar trebui să-l aplaude pe Vettel pentru că spune ceea ce gândeşte.

Christian Horner
Sef Red Bull
Sebastian Vettel şi-a exprimat în public nemulţumirea cu privire la sunetul noilor motoare cu ocazia Marelui Premiu al Malaysiei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Declaraţiile sale au ajuns inclusiv la urechile preşedintelui FIA, Jean Todt, iar presa internaţională a speculat că pilotul echipei Red Bull Racing ar putea fi sancţionat pentru acest lucru, eventual chiar prin retragerea apelului Red Bull împotriva excluderii lui Daniel Ricciardo de la Melbourne.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, i-a luat însă apărarea cvadruplului campion mondial, pe care îl laudă pentru curajul de a vorbi deschis despre una dintre marile controverse ale începutului de sezon.

"În loc să fie criticat pentru asta, cred că celelalte persoane din paddock ar trebui să-l aplaude pentru că spune ceea ce gândeşte.

Din păcate, trăim într-o lume politizată în această perioadă. O parte din filosofia echipei este ca piloţii să aibă libertatea de a vorbi şi de a se exprima, chiar dacă uneori asta nu este confortabil pentru echipă", a precizat el.

În acest context, Horner afirmă că nu le va interzice niciodată lui Vettel sau Ricciardo să-şi exprime opiniile în public despre subiecte care au legătură cu Formula 1.

"Toţi piloţii au permisiunea de a-şi exprima propriile opinii. Vettel şi-a exprimat opinia şi nu cred că cineva ar condamna un pilot pentru că şi-a spus opinia. Nu este singurul cu această părere. Exista diferenţe de opinie şi toată lumea are dreptul la opinie", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • C Long
    Pe el nu sunetul il deranjeaza, ci faptul ca nu mai e primul....
    33 21
  • Singaporezul
    @C Long .Asa gandesc invingatorii.Oricum stirea asta e scrisa haotic rau de tot!!!
    10 16
  • Adevarul este ca la ce "iures" a avut timp de 2, 3 ani Vettel si unde a decazut este si normal sa fie frustrat, el care si in 3 roti reusea se claseze pe podium acum transpira ca un caine sa se tina dupa Mercedes.
    20 13
  • Dincolo de polemica, ai impresia ca participi la campionatul german de turisme Mercedes nu la o cursa de formula 1.....
    24 5
  • Sumii...am impresia ca tu esti printre acei multi frustrati care nu-l plac pe Vetel.De cand sa retras Schumacher nu mai am un pilot preferat,dar asta nu inseamna ca nu apreciez calitatile celorlalti piloti si in special Alonso,Vetel si Hamilton.Ai fi vrut ca Vetel sa castige urmatorii 10 ani ca sa te convingi tu ca este un pilot exceptional?Era si normal ca odata se termina si cu el si ca vor urma alti piloti si alte echipe.Singurul care a transpirat ca un caine(asa cum iti place tie sa spui) a fost Rosberg,care dupa cum am mai spus si ieri sa chinuit cu o masina net superioara lui Vetel.Dar voi sunteti prea orbiti de furie si frustrare.Sunteti jalnici si penibili...Numai bine
    24 4
  • @Sumi cand o sa iasa Vettle campion din nou o sa zici iar ca are echipa in spate, cel mai bun monopost si asa mai departe. Dar Alonso (pentru care am respect) unde e? El de ce nu face treaba? Raikkonen unde e? Grosjean unde e? Uite ca Vettel ia puncte cu un monopost inca cu ceva probleme. S-a vazut si in calificari ce timpi poate sa scoata si in ce conditii. Deocamdata diferenta intre Mercedes si RBR este facuta de monoposturi (parere strict personala) si fata de celelalte echipe prin piloti
    16 8
  • Multi mancatori de raha..
    Probabil pt VET ..strugurii sunt acrii...
    ...dar cand ma uitam la F1 ..a pornit nevastamea aspiratorul ...si..parca se apropia de ce era la tv
    ...inteleg ura pt redbulis..dar pt Vettel nu... Ce ati dori?? Sa se trezeasca dimineatza si sa zica ....cum draq sa fac azi sa ies pe locul 2????...asa gandeste ferrari....sper sa se trezeasca....aveau candva demnitate..
    16 1
  • anonim
    mie asta imi place la nemti de obicei: EI SPUN CE AU DE SPUS SI IN CELE MAI MULTE CAZURI AU DREPTATE , NU SE ASCUND DUPA TUFIS CA SI C%#*@LE . Sper ca m-am facut inteles
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru