Regulamentul pentru sezonul 2017 va fi stabilit până la sfârşitul lunii octombrie

de Daniel Popescu
Vineri, 02.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorii tehnici stabilesc vineri regulile pentru sezonul 2017 care vor fi aprobate până la finalul lunii octombrie, ca urmare a schimbărilor radicale în designul monoposturilor.

Esential 2017 este anul in care ar trebui sa intre in vigoare schimbarea radicala a regulamentului
Regulamentul tehnic al Formulei 1 se stabileşte de obicei cel târziu în luna martie a anului anterior introducerii acestuia, astfel că pentru sezonul 2017 termenul limită este luna martie 2016.

Cu toate acestea, FIA a anunţat că intenţionează să implementeze schimbări radicale cu scopul de a micşora timpii pe tur cu 4-5 secunde. Acest lucru presupune, printre altele, creşterea lăţimii mnonoposturilor, noi forme pentru aripa faţă şi podea şi creşterea substanţială a forţei de apăsare aerodinamică.

Întrucât schimbările sunt numeroase şi presupun un volum de muncă mai ridicat din partea inginerilor şi designerilor, echipele au decis de comun acord ca până la sfârşitul lunii octombrie regulamentul final pentru sezonul 2017 să fie aprobat. Pentru acest lucru, directorii tehnici ai echipelor s-au reunit vineri, 2 octombrie, pentru a clarifica regulamentul care va fi ulterior parobat de Consiliul Mondial al FIA.

"Cred că regulile trebuie confirmate până în 2 octombrie de către Grupul Tehnic de Lucru.

Iar apoi va trebui ratificat de Consiliul Mondial al FIA până la sfârşitul lunii octombrie. Deja se face târziu. Este o schimbare semnificativă. Toată lumea a fost de acord că, până la sfârşitul lui octombrie, trebuie să ştim", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

La jumătatea lunii august, oficialii echipei Williams îşi exprimaseră îngrijorarea că schimbarea radicală a regulamentului va trebui amânată pentru 2018 din cauza timpului scurt pe care echipele îl aveau la dispoziţie pentru aprobarea modificărilor.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • Eu nu inteleg de ce Horner vorbeste de sezonul 2017, cand el nu stie daca RBR va fi pe grila in 2016.
    8 4
  • Pai stie ca va fi pe grila...doar face presiuni sa le dea motor bun Ferrari, pe care sa il testeze ft bine si eventual in 2018 sa vina cu motor de la WV dar copiat dupa Ferrari, de ce crezi ca Mercedes a refuzat sa le dea motor?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru