Renault a castigat apelul si va concura la Valencia!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.08.2009
Renault a primit acceptul de a concura in Marele Premiu al Europei din acest weekend dupa ce a castigat apelul impotriva suspendarii dictat de comisarii de cursa de la Hungaroring.

La capatul a cateva ore de audieri, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat luni seara verdictul in cazul apelului formulat de Renault impotriva suspendarii de la Marele Premiu al Europei.

Forul mondial a decis sa permita echipei Renault sa concureze in cursa de la Valencia, anuland astfel suspendarea echipei dictata initial de comisarii de cursa de la Budapesta. In schimb, echipa franceza va fi nevoita sa suporte o amenda de 50.000 de dolari, primind totdata si o mustrare.

"Renault a admis in fata Curtii ca a incalcat Regulamentul Sportiv, intrucat nu a reusit sa se asigure ca monopostul cu numarul 7 (n.r - pilotat de Fernando Alonso) respecta conditiile de siguranta pentru cursa si ca a eliberat monopostul de la pitstop cand acesta nu era in siguranta. Totusi, Renault a solicitat Curtii sa reconsidere severitatea sanctiunii impuse de comisarii de cursa".

"Dupa ce a ascultat argumentele celor doua parti, Curtea Internationala de Apel a decis urmatoarele: 1. Sa accepte apelul si sa schimbe sactiunea impusa de comisarii de cursa.

2. Sa emita o mustrare si sa impuna o amenda de50.000 de dolari pentru Renault", se arata in comunicatul de presa al FIA.

Forul mondial a anuntat ca va publica motivele detaliate pentru care a luat aceasta decizie in urmatoarele zile.

In urma acestei decizii, este de asteptat ca Renault sa confirme in cel mai scurt timp ca elvetianul Romain Grosjean il va inlocui pe Nelson Piquet Jr.in a doua parte a sezonului, dupa ce brazilianul a confirmat cu o saptamana in urma ca a fost concediat de francezi.

Via | FIA

Comentarii (24)

  • NeoGalaxy
    @FIA
    Si cand te gandesti ca erau unii care spuneau ca numai Ferrari castiga apeluri din astea :) Uite ca si Renault se adauga lor :)
    0 0
  • @admin
    Curtea Internationala de apel a FIA va anunta veridictul in acest caz in cursul zilei de 18 august. Asta era informatia pe care ne-ati oferit-o dimineata.
    0 0
  • @crismar
    si ce ai fii vrut?...sa astepte adminul pana dimineata si numai atunci sa publice stirea?:P:)
    0 0
  • crismar56
    in stirea anterioara era anuntata pentru aceasta seara anuntarea deciziei FIA.In alta ordine de idei nu pot decat sa felicit FIA.
    0 0
  • Normal
    In acest caz daca echipei Renault nu-i era permisa participarea in GP Europei, Renault actiona in judecata la randul lor FIA ptr ca nu au luat aceeasi decizie si in cazul celor de la BRAWN GP (vezi arcul desprins de la masina lui Rubens care l-a lovit pe Masa). Asa as fi procedat eu
    Deci eu consider normala aceasta decizie !
    0 0
  • sorin666
    decizia este corecta, insa cele doua cazuri sunt foarte diferite. nu pot fi comparate din punct de vedere al incalcarii regulamentului. nici al urmarilor evident, insa aici e vorba strict de regulament ...
    0 0
  • @crismar56
    Am spus ca verdictul va fi anuntat marti pentru ca asa scria in comunicatul de presa al FIA din 30 iulie: The decision is expected on Tuesday18 August 2009, in the afternoon (http://fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/ica/2009/Pages/ica_170809.aspx).

    Dupa-amiaza, agentia de presa Reuters a precizat ca veridictul ar putea fi anuntat chiar si in aceasta seara, fapt mentionat la finalul stirii http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/23646/renault-suspendarea-este-prea-aspra-si-nedreapta.html.

    Iar in al treilea rand, indiferent de situatie, o stire va fi publicata in cel mai scurt timp posibil de la aparitia ei, indiferent de anumite aspecte legate de F1 Champ. Cu atat mai mult cand este vorba despre o informatie atat de importanta precum aceasta.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Masa...
    Exista vre-un pilot cu numele asta? "Masa"...
    0 0
  • @neo
    probabil..cred ca concurat prin ani `80:)):))
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Renault casitiga un apel la 2 -3 ani ,Ferrari a castigat mai intotdeauna,asta este diferenta si nu mai victimiza Ferrari ..si pe urma ce a facut alonso cred eu ca nu se compara cu ce a facut
    kimi anul trecut cand a alergat 10-12 tururi pe pista cu o piesa desprinsa din monopost..si nu-mi aduc aminte sa fi fost suspendat..Oricum zic io k decizia de a suspenda Renault a fost luata intr-o situatie emotionala data de accidentele lui Massa si surtees
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Evident, singura problema este ca regulamentul nu prevede nimic in legatura cu tevile de esapament, dar este foarte foarte graitor in legatura cu pneurile. Si oricum nu ti-am cerut tie parerea si as minti daca as spune ca m-ar interesa. Adevarul este ca echipa stia ca pneul a fost prost fixat si doar sansa a facut sa nu existe un alt accident ca al lui Surtees. Personal cred ca ar trebui sa mai gandesti ce scrii pe aici. Nu este nevoie ca in fiecare post, sa citim frustrarea ta in legatura cu Ferrari.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    simt frustrarea in comm-ul tau neo...oricum o sa dorm mai linistit dupa raspunsul
    tau....pentru ca simt ca te-am zgandarit un pic :D
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Asa si altceva decat posturi "flame" mai stii? Vad ca este imposibil sa postezi ceva interesant si placut de citit.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    apropo de frustrari..imi aduc aminte acum de frustrarile pe care le-ai avut dupa ce massa a pierdut titlul de campion in favoarea lui hamilton..in fiecare comm numele lu hamilton aparea de cel putin 5-6 ori...acelea le numesc frustrari nu faptul ca am indraznit sa critic echipa ferrari..
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    nici tu nu esti un hemingway stai linistit ...in afara de putina proza nu spui mai nimik.. decat aduci aminte tuturor ca tu esti bun si ceilalti sunt mai fraieri
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    eu daca as fi tu as da ignor ...dar deh s-au acumulat multe frustrari in tine
    0 0
  • Scuze
    Am vrut sa spun Massa (Felipe)
    Sa gresesti e omeneste
    Iar referitor la comentariul tau "michelle_b" nu cred ca sunt 2 cazuri diferite ptr ca la amandoua s-a desprins cate ceva la masina, la Renault o roata care intradevar pare mai grav si la Brawn un arc, dar care era sa-l coste viata pe massa) au acelasi fundament
    0 0
  • sorin666
    Asa e. Insa, daca ai fi urmarit declaratiile si toata tevatura din presa ai fi vazut ca diferenta consta in faptul ca echipa Renault l-a trimis CU BUNA STIINTA pe Alonso pe circuit cu roata [surubul] defecta. Stiind ca roata se va desprinde si ca exista o foarte mare probabilitate de a periclita viata unui pilot. In plus, ei neanuntind de defectiune nici macar pilotul lor, exista posibilitatea de a-si periclita inclusiv el viata [Alonso forta pe circuit pentru un posibil cistig/podium]. Si toate acestea au fost dovedite clar prin ascultarea team-radio-ului si a inregistrarilor echipei. La echipa Brawn, pur si simplu s-a rupt si desprins un arc [foarte nefericit eveniment intr-adevar, cu urmari grave] in timp ce masina rula [fara ca cineva sa STIE ca e rupt/se va rupe - ceea ce comisari numesc "accident de cursa"], situatie similara cu cea a lui Kimi, data ca exemplu negativ mai sus de colegul ctlnmihai. Mai mult, regulametul este foarte strict in legatura cu pneurile/buna lor functionare/prindere in ceea ce priveste securitatea pilotilor.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @michelle_b
    Bun argument, mai ales ca baietii astia nu stiu nimic de regulament, daca ar fii dupa ei, Formula 1 ar fii ca fotbalul din Romania, unde castiga ala care minte, mituieste sau incalca regulile mai mult. Acuma nu cred ca Sorin666 sau ctlnmihai stiu regulamentul sau i-a interesat vre-odata sa-l citeasca pentru ca asa ar fii inteles mai bine anumite decizii pe care le-au contestat cu foarte multa ardoare si mai ales ipocrizie.
    Personal nu ma bucura ca era penalizat Fernando pentru ca oricum nu avea nici o vina dar echipa gresise si ma asteptam ori la declasare in urmatoare cursa ori la o amenda babana.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    hmm..cum de nu te-au pus admin pe automarket? k prea le stii pe toate tu...si sincer nu prea am citit regulamentul:D
    0 0
  • Neo,
    te rog sa nu ma implici in bataliile voastre vesnice. cu ctlnmihai sunt amica si daca am ceva sa ii spun o fac privat, iar lui sorin666 i-am explicat doar de ce l-am contrazis. nu vreau sa iau parte la nici o balacareala de-a voastra, nu vreau sa jignesc pe nimeni si nici nu doresc sa ma implic in certurile altora [am eu destul ale mele cu "clientii" mei :P]. si poti face pariu ca nici eu nu cunosc regulamentul in intregime. stiu doar parti care m-au sau ma intereseaza. eu spun ca nu merita oboseala sa retii tot regulamentul atit timp cit este postat pe net si ai o conexiune si un terminal. insa este bine si corect, ca daca te intereseaza ceva, sa te documentezi.
    0 0
  • michelle_b
    ai dreptate.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @michelle_b
    Mda scuze, dar nu ma cert cu ctlnmihai. Are dreptul la parerea lui ca oricare altul, singura chestie este ca ma astept sa fie o parere obiectiva. M-am plictisit pana peste cap de posturi in care se injura, jigneste si asa mai departe. Eu le-am aruncat manusa, sa vedem cine o ridica si cand.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    nu vorbi de o calitate pe care nici tu nu o ai neo ( adica calitatea de a fi obiectiv)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru