Renault a fost suspendata din Marele Premiu al Europei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Renault a primit interdictia de a participa la Marele Premiu al Europei dupa ce pneul dreapta fata al monopostului lui Fernando Alonso a zburat pe pista in timpul cursei de la Hungaroring din cauza unei neglijente a echipei.

Comisarii de cursa de la Hungaroring au luat o decizie drastica impotriva echipei Renault dupa ce mecanicii l-au eliberat pe Fernando Alonso de la boxe inainte de a monta corespunzator pneul dreapta fata.

Cauciucul in cauza s-a desprins pur si simplu de pe monopost dupa numai cateva viraje, zburand efectiv pe pista, insa din fericire incidentul nu a avut urmari grave intrucat niciun alt pilot nu se afla in zona in acel moment.

Cu toate acestea, comisarii de cursa au investigat cazul impreuna cu echipa si au decis ca Renault sa nu participe la urmatoarea cursa, considerand ca a incalcat flagrant regulamentul sportiv.

Comisarii de cursa au explicat pe larg intr-un comunicat de presa motivele pentru care Renault a fost suspendata de la Marele Premiu al Europei.

"Dupa ce au revazut inregistrarile video si radio si s-au intalnit de doua ori cu managerul echipei, comisarii de cursa considera ca:

1. Renault a eliberat cu buna stiinta de la boxe monopostul lui Fernando Alonso fara ca unul dintre dispozitivele care leaga pneul de monopost sa fie intr-o pozitie sigura, acest lucru reprezentand un indiciu ca roata nu a fost montata corespunzator;

2.

Avand la cunostinta acest lucru, Renault nu a intreprins nicio actiune pentru ca monopostul sa nu fie lasat sa plece din pitlane;

3. Renault nu l-a informat pe pilot despre aceasta problema si nu i-a indicat sa ia anumite actiuni in aceste circumstante, chiar daca pilotul a contactat echipa prin radio crezand ca are o pana;

4. Aceasta defectiune a avut ca efect detasarea unei componente grele pe circuit in virajul 5 si detasarea propriu-zisa a pneului in virajul 9.

Renault a incalcat articolulele 23.1.i si 3.2 din Regulamentul Sportiv al FIA. Prin urmare, Renault F1 Team este suspendata din urmatorul Grand Prix din campionatul mondial al Formulei 1", se arata in comunicatul de presa al comisarilor de cursa.

Comunicatul de presa al comisarilor de cursa este disponibil in format PDF aici.

In mai putin de o ora de la publicarea deciziei, Renault a anuntat ca intentioneaza sa faca apel la aceasta hotarare. In acest sens, echipa a constituit deja un depozit de 6000 de euro, conform regulamentului FIA in astfel de cazuri.

"Renault notifica formal ca intentioneaza sa faca apel impotriva deciziei propuntate de comisarii de cursa de legata de incalcarea articolelor 23.1.i si 3.2 din Regulamentul Sportiv al FIA.

Un depozit de 6000 de euro a fost constituit impreuna cu FIA in anticiparea acestui apel", se arata in comunicatul de presa al echipei Renault semnat de Steve Nielsen, team managerul echipei franceze.

Comunicatul de presa al echipei Renault este disponibil in format PDF aici.

Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august la Valencia, apelul echipei Renault urmand sa fie judecat la o data ce va fi stabilita ulterior.

Via | FIA

Comentarii (10)

  • ctlnmihai
    Renault a fost suspendata din Marele Premiu al Europe
    O decizie cam drastica ,luata sub imperiul emotiilor provocate de accidentele lui Surtees si Massa....Off topic ===starea lui Massa e mai buna
    0 0
  • shame on you!
    Eu cred ca e prea drastica decizia!
    Era mai bine sa ii oblige sa plece de pe ultimul loc!
    Pe cei de la Brawn GP de ce nu ii suspenda ptr ca si de la masina lui barichello a sarit arcul care era sa il omoare pe Massa !?
    Aici nu a fost o neglijenta din partea celor de la Brawn GP?
    Nu e corect!!!
    0 0
  • ce s-a mai auzit de incidentul dintre Kimi si Vettel?
    Stiu ca la un moment dat in timpul cursei s-a scris ca se investigheaza ce s-a intamplat intre cei doi. Ce se ami aude de aceasta chestie?
    0 0
  • @McLaren
    Comisarii au considerat ca a fost un simplu incident de cursa si nu au dictat niciun fel de penalizare.
    0 0
  • ctlnmihai
    ce s-a mai auzit de incidentul dintre Kimi si Vettel?
    incident de cursa nicio penalizare
    0 0
  • Renault-Fernando
    exagerata sau nu,asa e regulamentul.Imi pare rau pt Renault,incepusera sa "respire" aer de "inaltimi":),iar de Alonso,ce sa mai zic...dificil moment.
    0 0
  • ...
    ce cretini sunt comentatorii...auzi k roata trebuia prinsa cu o chinga:):)):))..ba ce idioti...si ei cred ce scot pe gura
    0 0
  • sunt alte posturi
    voi mai urmariti TVR 1 ? nu merita,,,,,,
    0 0
  • adaugare comentariu anterior
    eu cunosc germana si maghiara..... este RTL si RTL KLUB amandou au comentatori excelenti si combina transmisia cu informatii utile si in mod foarte placut SANATATE Felipe MASSA
    0 0
  • decizie
    Suspendarea (masura drastica) este o decizie buna; dintr-o mare tampenie (mecanicul din fata a ridicat lollipopul inainte ca cel de la roata implicata sa ridice mana, semn ca treaba acolo e finalizata) s-a ajuns zborul pe pista a unui capac si a unei roti, care puteau ajunge oriunde, cu consecinte mai grave. Masura e buna. Ca echipa Brawn nu a patit nimic, este altceva, si se datoreaza idiotilor din FIA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru