Renault ar putea rezilia contractele pentru motoare cu unele echipe din cauza întârzierii plăţilor

de Daniel Popescu
Vineri, 09.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a avertizat vineri că unele echipe înregistrează întârzieri la plata motoarelor pentru sezonul 2014, astfel că nu exclude rezilierea contractelor cu acestea.

Este o îngrijorare serioasă. Putem suporta până la un anumit punct, dar există opţiunea de a rezilia contractele.

Jean-Michel Jalinier
Presedinte Renault F1
Dificultăţile financiare pe care le traversează echipele din plutonul de mijloc al Formulei 1 au fost evidenţiate vineri de Renault. Constructorul francez a dezvăluit că mai multe echipe pentru care furnizează motoare nu şi-au plătit la timp facturile, motiv pentru care analizează posibilitatea de a rezilia contractele.

Renault a refuzat să nominalizeze echipele, însă cel mai probabil este vorba despre Lotus şi Caterham, întrucât Red Bull Racing şi Toro Rosso au parte de o finanţare generoasă din partea producătorului austriac de băuturi energizante.

"Este o îngrijorare serioasă. Putem suporta până la un anumit punct, dar există opţiunea (n.r - de a rezilia contractele). În primul rând trebuie să lucrăm cu echipa noastră (n.r - Red Bull Racing) pentru a recupera, dar va trebui să abordăm situaţia şi să luăm decizii, pentru că nu putem continua aşa", a declarat Jean-Michel Jalinier, preşedintele Renault F1, pentru publicaţia Autosport.

În plus, Jalinier susţine că întârzierea plaţilor afectează inclusiv planurile pentru îmbunătăţirea motoarelor, întrucât echipele asigurau practic o parte din finanţare.

"Pentru a dezvolta un plan de acţiune avem nevoie de resurse, care vin din două surse.

Una este Renault, iar altă vine din partea echipelor, pentru că noi vindem motoarele echipelor. Nu suntem într-o situaţie acceptabilă, pentru că unele echipe întârzie plăţile, iar în momentul în care trebuie să cheltui resurse pentru a recupera nu-ţi poţi permite să primeşti banii cu întârziere", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • da.... si renault intarzie cu performanta, in conditiile in care are cel mai scump motor din cei trei furnizori. Ar trebui sa plateasca penalitati intrucat este deja a 5-a cursa a sezonului, si inca mai studiaza, fata de ceilalti 2 furnizori din fata lor.
    13 1
  • @jumbo Corect, e cel mai scump si mai putin performant motor de pe grila
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru