Renault decide joi viitorul echipei de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.12.2009
Consiliul de conducere al constructorului Renault va decide joi daca va vinde echipa de Formula 1, un anunt oficial pe aceasta tema fiind asteptat vineri.

Renault se apropie cu pasi mari de retragerea din Formula 1, intrucat Consiliul de conducere al constructorului francez se va reuni joi in sedinta extraordinara pentru a decide viitorul echipei.

Potrivit informatiilor din presa internationala, Renault este decisa sa vanda echipa unuia dintre cei patru ofertanti, urmand insa sa furnizeze in continuare motoare pentru cel putin trei ani. In prezent, compania Prodrive si omul de afaceri Gerard Lopez sunt principalii favoriti la achizitionarea echipei, pe lista existand alte doua optiuni de rezerva.

In cazul in care Prodrive va cumpara Renault, echipa va fi redenumita dupa numele noului proprietar, urmand ca David Richards sa o rebranduiasca in Aston Martin in 2012. In schimb, Gerard Lopez intentioneaza sa concureze in F1 cu numele Renault, urmand insa sa preia controlul financiar al echipei.

Publicatia franceza Le Parisien sustine de asemenea ca Anthony Hamilton, tatal campionului mondial Lewis Hamilton, a fost interesat sa cumpere echipa Renault.

De asemenea, sursa citata a dezvaluit ca Bob Bell, seful interimar al echipei, a trimis un e-mail intern angajatilor Renault F1 Team in care i-a informat pe acestia ca decizia Consiliului de conducere le va fi comunicata vineri.

Via | AutoHebdo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru